Murinjo je plakao zbog Fergusonove izdaje: Dva dana je čekao poziv koji nije stigao

Umjesto Murinja, Fergi je izabrao Dejvida Mojesa i pogriješio. Škotlanđanin je ostao samo jednu sezonu, osvojio tek sedmo mjesto u Premijer ligi
5 komentar(a)
murinjo, Foto: Reuters
murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2018. 15:15h

"Žoze Murinjo je plakao zbog izdaje Aleksa Fergusona", tvrdi poznati španski novinar Dijego Tores, autor dugo očekivane knjige - "Pripremi se da izgubiš: Murinjova era".

Murinjo je, piše Tores, u suzama i nevjerici primio vijest da ga Ferguson nije izabrao za nasljednika na klupi Mančester junajteda, kada je 2013. nakon 26 godina i 38 osvojenih trofeja napustio klub.

Umjesto Murinja, Fergi je izabrao Dejvida Mojesa i pogriješio. Škotlanđanin je ostao samo jednu sezonu, osvojio tek sedmo mjesto u Premijer ligi.

"Murinjo se osjećao izdanim jer je Ferguson umjesto njega preporučio Mojesa. Bio je uvjeren da mu Aleks nije samo prijatelj, nego i saveznik i kum", piše u knjizi.

"Mojes je postavljen za trenera 9. maja, a Murinjo, tada trener Reala, iščekujući rasplet u Junajtedu, nije spavao dvije noći prije toga. Bili su to najnesrećniji i najstresniji dani njegovog boravka u Madridu. Dvije noći je proveo je hodajući po svom apartmanu madridskog Šeratona, cijelo vrijeme gledao u telefon, u iščekivanju poziva Aleksa Fergusona. Poziv nikada nije došao."

Bonus video: