Pakao u grupi D - Juventus, Siti, Sevilja i Borusija za dva mjesta u osmini finala

U grupi G će igrati prošlogodišnji finalista Juventus, nikad jači Mančester siti, dvostruki uzastopni osvajač Lige Evrope Sevilja i Borusija iz Menhengladbaha!
15 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2015. 16:53h

Žrijeb za Ligu šampiona je spojio timove koji se nadaju da će osvojiti titulu prvaka Evrope - Real Madrid će se sudariti sa Pari Sen Žermenom u grupi A, ali je grupa smrti D.

U njoj će igrati prošlogodišnji finalista Juventus, nikad jači Mančester siti, dvostruki uzastopni osvajač Lige Evrope Sevilja i Borusija iz Menhengladbaha!

Mjesta u osmini finala ima samo za dvije ekipe, svaki kiks će biti skupo plaćen...

Bajern i Arsenal bi trebalo da imaju lak zadatak da se domognu osmine finala, jer su u grupi sa Olimpijakosom i zagrebačkim Dinamom.

Ali, istorija upozorava "topdžije" - timovi iz sjevernog Londona i Pireja će četvrti put u posljednjih sedam godina igrati u istoj grupi, a svih šest dosadašnjih mečeva su dobijali domaćini.

Od najjačih evropskih timova, najbolje je prošao Čelsi, koji će igrati sa Portom, kijevskim Dinamom i Makabijem iz Tel Aviva, koji je u elitu uveo Slaviša Jokanović.

I drugi engleski velikan ima sličan zadatak - Mančester junajted će igrati sa PSV-om, CSKA iz Moskve i Volfsburgom.

Odličan žrijeb je i za madridski Atletiko - tim Stefana Savića će biti u grupi C sa Benfikom, Galatasarajem i debitantnom u eliti, kazahstanskom Astanom.

Branilac titule Barselona će biti u grupi E sa Bajer Leverkuzenom, Romom i BATE Borisovim, kojem je u dva meča u sezoni 2011/2012. dala devet, a nije primila ni gol.

Grupa A: Pari Sen Žermen, Real Madrid, Šahtjor, Malme.

Grupa B: PSV, Mančester junajted, CSKA, Volfsburg.

Grupa C: Benfika, Atletiko Madrid, Galatasaraj, Astana.

Grupa D: Juventus, Mančester siti, Sevilja, Borusija Menhengladbah.

Grupa E: Barselona, Leverkuzen, Roma, BATE Borisov.

Grupa F: Bajern, Arsenal, Olimpijakos, Dinamo Zagreb.

Grupa G: Čelsi, Porto, Dinamo Kijev, Makabi Tel Aviv.

Grupa H: Zenit, Valensija, Lion, Gent.

Bonus video: