Radonjić: Kvalitet nam daje za pravo da razmišljamo o dvije pobjede

Mlada reprezentacija Crne Gore 4. septembra gostuje Moldaviji, četiri dana kasnije pod Goricom dolazi Malta
0 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.08.2015. 15:50h

"Razmišljamo o pobjedama na obje utakmice, kvalitet nam daje pravo za to", kazao je selektor mlade reprezentacije Crne Gore saopštavajući spisak za predstojeće kvalifikacione duele protiv Moldavije u Orheju (4. septembar) i Malte pod Goricom četiri dana kasnije.

Na spisku nema iznenađenja - pozvani su fudbaleri koji su iznijeli teret pobjede nad Moldavijom pod Goricom (1:0), prošlog mjeseca, na otvaranju kvalifikacija.

"Ovaj spisak je rezultat procesa selektiranja koji je počeo još u martu utakmicom protiv Hrvatske. Na širem spisku imam grupu od 30-ak igrača, pod uslovom da su svi zdravi i da svi igraju za svoje klubove. Pred ove utakmice imamo nekoliko igrača koji su povrijeđeni, ima i igrača koji su potpuno van forme, kao i igrača koji još traže novi klub. Tek po isteku prelaznog roka imaćemo pravi uvid u formu igrača koji igraju van zemlje. To će objektivno biti problem, jer mnogi nisu prošli pripreme, pa ćemo tek kroz zajednički rad steći pravi uvid u nivo fizičke spreme na osnovu kojeg ćemo napraviti plan rotacije za ove dvije utakmice", rekao je Radonjić.

Cilj je, uprkos svemu, maksimalnih šest bodova - sa pobjedama u Moldaviji i protiv Malte Crna Gora bi se učvrstila na 1. mjestu u grupu uoči duela sa jačim rivalima, Belgijom i Češkom.

"Ukoliko ponovimo makar približno dobru igru kakvu smo imali protiv Moldavije u Podgorici, mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu protiv njih i na strani. Jasno je da ni oni neće igrati kao na prvom meču, na kojem su se prevenstveno branili, te da će kod kuće morati da igraju puno ofanzivnije. Mislim da bi upravo to mogla da bude naša šansa, da ćemo dobiti više prostora i mogućnosti da brže stignemo do protivničkog gola i pozitivnog rezultata", istakao je Radonjić.

Malta, koja gostuje u Podgorici 8. septembra takođe nije totalni autsajder, naprotiv.

"Ne smijemo da zaboravimo da je Malta lider grupe iako je obje utakmice igrala na strani - pobijedila je Letoniju i remizirala u Moldaviji. Imao sam prilike da ih gledam i ne izgledaju nimalo loše. S obzirom na istoriju, mnogi bi pogrešno pomislili da smo mi mnogo dominantniji u odnosu na njih. U Moldaviji su, na primjer, u pojedinim fazama igre bili mnogo bolji tim od domaćina. Naravno, ići ćemo na pobjedu, ali će samo utakmice dati pravi odgovor na pitanje da li imamo kvalitet za to", rekao je Radonjić.

Reprezentacija će početi da se okuplja u ponedjeljak, 31. avgusta. Dakle, malo je vremena za pripreme.

"Pripreme će praktično biti svedene na putovanja i treninge pred utakmicu. Ali nije to problem samo nas, već svih timova u kvalifikacijama", zaključuje Radonjić.

Na njegovom spisku su:

Golmani Marko Kordić (Vojvodina), Lazar Carević (Grbalj).

Defanzivci Miloš Vučić (Sutjeska), Ilija Tučević (Grbalj), Igor Vujačić (Zeta), Andrija Vukčević (Budućnost), Boris Kopitović (Hapoel Akre) i Nemanja Cavnić (Zeta).

Vezisti Deni Hočko (Budućnost), Goran Milojko (Grbalj), Vukan Savićević (Slovan Bratislava), Nebojša Kosović (Partizan), Marko Janković (Olimpijakos) i Mirnes Pepić (Paderborn).

Napadači Filip Kukuličić (Zeta), Luka Đorđević (Zenit), Aleksandar Boljević (PSV), Milan Vušurović (Budućnost), Luka Vujanović (Lovćen) i Mihailo Perović (Ujpešt).

Bonus video: