Bokelj vjeruje i protiv Budućnosti

Rudar protiv Iskre na kampu FSCG, Zeta sa Mornarom u Baru. Petrovac protiv Mladosti mjerka revanš za poraz u finalu Kupa, dok Dečić nakon Sutjeske želi da pobijedi i Lovćen
0 komentar(a)
Bokelj, Foto: Savo Prelević
Bokelj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.08.2015. 10:57h

Iznenađujuće prvo mjesto Bokelja nakon tri kola šampionata biće danas na ozbiljnom testu pod Goricom protiv Budućnosti.

Iako Podgoričani igraju slabije kod kuće - ne samo na početku ove sezone, već u posljednje tri godine - izabranici Miodraga Vukotića demonstrirali su zavidnu formu pobjedama u gostima protiv Grblja u prvom kolu (2:0) i, posebno, protiv Iskre u Baru u subotu (4:0).

Bokelj brani, a Budućnost napada vrh - tako stvari stoje uoči današnjeg duela pod Goricom, koji počinje sat i po kasnije od ostalih mečeva 4. kola (18.30 časova).

"Odlično su počeli sezonu, imaju kvalitetan tim i čeka nas teška utakmica. Vjerujem, ipak, da je došlo vrijeme da i mi odigramo dobar meč na našem terenu i osvojimo tri boda koja bi nam bila jako bitna pred nastavak prvenstva", kazao je defanzivac Budućnosti Janko Simović.

Ne samo da Budućnost u posljednje vrijeme igra bolje u gostima nego kod kuće, već i protiv Bokelja igra bolje u Kotoru nego u Podgorici.

„Plavi” su, naime, u posljednja dva meča pod Goricom propustili da savladaju Bokelj - prošle sezone je bilo 2:2, a 2011. godine 1:1...

"Pred nama je težak meč, najzahtjevniji do sada. Budućnost je mlada, agresivna, puno trči, forsira pas-igru. Favoriti su, naravno, ali i mi imamo adute. Želimo da pokažemo da dobri rezultati na početku sezone nisu slučajni", kaže trener Bokelja Slobodan Drašković.

Rudar, koji je tik uz Bokelj na čelu tabele, ali ima za gol slabiju gol-razliku, gostuje Iskri na kampu FSCG u Podgorici.

"Razumljivo je da je šampion bliži trijumfu s kim god i gdje igrao, ali taj epitet treba opravdavati na terenu. Tako će, što se nas tiče, biti i protiv Iskre od koje smo sigurno bolji, ali koja se i pored ubjedljivog poraza prošle subote, nijednog trenutka ne smije potcijenit", kaže iskusni defanzivac pljevaljskog prvoligaša, Dušan Nestorović.

Zeta, treći tim sa sedam bodova na vrhu tabele, gostuje Mornaru u Baru, dok će Petrovac u Podgorici pokušati da se revanšira Mladosti za poraz u finalu Kupa, maja ove godine.

Interesantno će biti i u Tuzima, gdje Dečić protiv Lovćena želi da potvrdi veliku pobjedu nad Sutjeskom u Nikšiću, ali su i Cetinjani uhvatili ritam...

Grbalj i Sutjeska se vade jedan protiv drugog

Neuobičajeno važan meč u Radanovićima, i za Grbalj i za Sutjesku - oba tima će, naime, pokušati da se iskupe za loš početak sezone. Grbljani su nakon tri kola jedina ekipa koja još nije osvojila ni bod, dok jedna pobjeda na tri meča nikako ne zadovoljava ambicije Nikšićana.

"Nismo imali sreće, igra je bila mnogo ispred rezultata. Nadam se da će se i nama posrećiti", kaže defanzivac Grblja Milan Carević.

Sutjeska je razočarala protiv Dečića u subotu.

"Tek je početak, ali imam osjećaj da bolje igramo na strani, posebno zbog toga što imamo dosta mladih igrača koji osjećaju pritisak kada igraju u Nikšiću. Želimo da danas pokažemo pravo lice", riječi su Lazara Martinovića, veziste Sutjeske.

Parovi

MLADOST - PETROVAC (17.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

MORNAR - ZETA (17.00)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

DEČIĆ - LOVĆEN (17.00)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

GRBALJ - SUTJESKA (17.00)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

ISKRA - RUDAR, kamp FSCG (17.00)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - BOKELJ (18.30)

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

Bonus video: