Minimalan poraz Crne Gore od Bosne

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića odigrale su izjednačenu utakmicu sa domaćinom turnira, koji je uspio da iskoristi neopreznost nakon kornera u drugom dijelu i dođe do pobjede (2:1)
0 komentar(a)
Hadžiosmanović, Foto: FSCG
Hadžiosmanović, Foto: FSCG
Ažurirano: 25.08.2015. 16:56h

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je 2:1 od Bosne i Hercegovine u prvom kolu UEFA razvojnog turnira koji se održava u Zenici.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića odigrale su izjednačenu utakmicu sa domaćinom turnira, koji je uspio da iskoristi neopreznost nakon kornera u drugom dijelu i dođe do pobjede.

Bosanke su do prednosti došle u petom minutu nakon greške u predaji lopte naše zadnje linije - netačan pas prema sredini terena presjekla je Lamija Rovčanin i rutinski zatresla mrežu.

Vodeći pogodak domaćina nije poremetio našu selekciju, pa je nakon nekoliko dobrih akcija u 38. minutu došao i izjednačujući pogodak. Odličnu akciju cijelog tima krunisala je Tamara Tripković koja je prvo izbjegla ofsajd zamku a zatim preciznim udarcem pogodila gol Bosanki.

Pitanje pobjednika riješeno je u 53. minutu susreta kada je Dejana Ćosića iskoristila nepažnju našeg tima i nakon kornera poslala loptu iza leđa Ivane Čabarkape.

"Još jedan Uefa Razvojni turnir, drugi ove godine za ovu selekciju. Za ovu akciju smo pozvali nekoliko igračica koje nijesu bile na turniru u aprilu. Želja nam je da do starta kvalifikacija probamo što više djevojaka. One su već na prvoj utakmici dobile šansu i dobro su se snašle.Utakmica je bila izjednačena, imali smo nekoliko dobrih šansi koje nijesmo iskoristili. Presudio je pogodak koji smo primili nakon kornera. Sve djevojke su dobile priliku da igraju i zadovoljni smo viđenim i očekujemo još bolje izdanje u sjutrašnjem duelu sa Hrvatskom", rekao je Hadžiosmanović.

U drguom kolu turnira koje se igra u utorak, 26. avgusta naša selekcija omdjeriće snage sa Hrvatskom.

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2:1 Zenica - Trening kamp NS BiH. Sudija: Vera Opelkina (Rusija). Strijelci: Rovčanin u 5. i Ćosić u 53. minutu za BiH, Tripković u 38. minutu za Crnu Goru.

Bosna i Hercegovina: Ružica Mikić, Alma Fazlić (Stjepana Pendeš), Maja Telić (Amila Smailović), Dejana Ćosić, Amina Šapčanin, Ajla Mehmedović, Lamija Rovčanin, Vidana Hodžić (Merima Medić), Lejla Kmetaš (Dženita Močević), Mateja Mikić (Vina Cenola).

Crna Gora: Ivana Čabarkapa, Jovana Vlahović (Tamara Tošić), Dženana Dacić (Ilinka Roćen), Biljana Lončar, Maja Šaranović (Kasandra Moračanin), Jelena Vujadinović (Aleksandra Popović), Jovana Brašnjo (Tamara Čogurić), Biljana Vraneš, Ana Novović (Kristina Kovačević), Andrea Vučić (Ksenija Jelenić), Tamara Tripković (Danka Topalović).

Bonus video: