Monako napada, Valensija neće da se brani

Jednom nogom u elitno takmičenje zakoračili su Dinamo, Seltik, Šahtjor i Valensija. Velika borba trebalo bi da se vodi u Tel Avivu, gdje Bazel mora da dobije Makabi ako želi da prođe u grupnu fazu.
0 komentar(a)
Valensija, Foto: Reuters
Valensija, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2015. 12:13h

Večeras su na programu prvih pet revanš mečeva plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Jednom nogom u elitno takmičenje zakoračili su Dinamo, Seltik, Šahtjor i Valensija. Velika borba trebalo bi da se vodi u Tel Avivu, gdje Bazel mora da dobije Makabi ako želi da prođe u grupnu fazu.

Dinamo je prije sedam dana na gostovanju u Albaniji dobio Skenderbeu i to treba da potvrdi pred svojim navijačima.

"Sa nestrpljenjem čekamo utakmicu jer to je veliki dan za nas i hrvatski fudbal. Vjerujemo da ćemo pokazati da smo bolja ekipa i da ćemo proći u Ligu šampiona. Svjesni smo kvaliteta i dobrih strana Skenderbeua, a na nama je to spriječimo kako ne bismo imali problema", optimista je Zoran Mamić, trener Zagrepčana.

Valensija sa dva gola viška, ali i dosta opreza putuje u Monako.

"Ne smijemo braniti rezultat iz prvog meča, to bi bila velika greška. Moramo da napadnemo Monako, koji će sada morati da igra otvorenije. U prvih 20 minuta prvog meča igrali su dobro, kontrolisali su loptu na pravi način i pokazali su kvalitet. Sada moramo čitav meč da odigramo maksimalno angažovano kako bismo ostvarili cilj i plasirali se u Ligu šampiona", jasan je Havi Fuego, vezista Španaca.

Trener „kneževa” Leonardo Žardim vjeruje u svoj tim i ulazak u grupnu fazu Lige šampiona.

"Naš cilj je Liga šampiona, živimo za to i biće nam potrebna pobjeda od 2:0 protiv Valensije, što neće biti nimalo lako. Ovo je velika prilika za sve nas i odskočna daska za karijere - naglasio je Portugalac.

Šahtjor je u Beču savladao Rapid i svi u klubu se nadaju novom trijumfu.

"Imamo prednost, ali neće biti lako. Rapid je agresivan tim koji može da nam napravi dosta problema. Svjesni smo toga i vjerujem da su igrači spremni da pruže maksimum, kako bi došli do pobjede", riječi su strateg Ukrajinaca Mirčee Lučeskua.

Parovi:

Utorak

Dinamo Zagreb - Skenderbeg (prvi meč 2:1)

Malme - Seltik (2:3)

Makabi - Bazel (2:2)

Šahtjor - Rapid (1:0)

Monako - Valensija (1:3).

Srijeda

APOEL - Astana (0:1)

Bajer Leverkuzen - Lacio (0:1)

Klub Briž - Mančester junajted (1:3)

CSKA Moskva - Sporting (1:2)

Partizan - BATE (0:1)

Bonus video: