Stevan odmah napravio razliku

Posljednji put Jovetić je postigao gol u prvenstvenom meču prije 234 dana, 1. januara ove godine, za Mančester siti, protiv Sanderlenda
56 pregleda 12 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta-AP
Jovetić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 25.08.2015. 08:46h

Kada su Havijera Zanetija, igračku legendu, a sada potpredsjednika Intera, novinari prije desetak dana pitali da prokomentariše dolazak Stevana Jovetića, odgovorio je:

"On je igrač koji pravi razliku i koji uvijek može da izvuče neki potez iz rukava".

Nije se čekalo mnogo pa da Jovetić izvuče prvog keca – u 93. minutu prvog kola, sa ivice šesnaesterca plasirao je loptu desnom nogom u suprotni ugao i donio pobjedu Interu, na svom zvaničnom debiju sa desetkom na crno-plavom dresu.

Gol za tri boda i povratak samopouzdanja. Posljednji put Jovetić je postigao gol u prvenstvenom meču prije 234 dana, 1. januara ove godine, za Mančester siti, protiv Sanderlenda. Od tada do nedjelje, ne račanujući prijateljske susrete Danska - Crna Gora i Inter - Atletik Bilbao, nije dao gol na zvaničnom meču.

"Oduševljen sam, jer smo se borili do posljednjeg trenutka. Igrali smo na pobjedu, nismo odustajali i vjerovali smo da će doći gol. Srećan sam zbog gola, zbog pobjede i zbog navijača", rekao je Jovetić, koji je postigao 36. gol u Seriji A.

Jovetić nije počeo utakmicu, ali je ušao već u 15. minutu, umjesto Ikardija. Da li to znači da nije prva opcija u napadu – ni govora.

"Nisam spreman 100 posto, nisam imao mnogo utakmica u Sitiju prethodne polusezone, zatim i 30 dana odmora, ali sam zadovoljan kako sam odigrao. Idem korak po korak. Veoma je važno za napadača da daje golove i vjerujem da ću nastaviti. Ali, najvažniji su bodovi, naš cilj je da se vratimo u Ligu šampiona i ovo je prvi korak", rekao je Stevan, posvetivši gol porodici koja je, kako je rekao, uvijek bila uz njega u teškim trenucima.

Gol bi mogao da posveti i Robertu Manćiniju, koji je insistirao na njegovom dolasku, i koji je u egzaltaciji podijelio radost sa njim i ostalim igračima nakon gola odluke.

"Bio sam presrećan zbog igrača, jer su zaslužili to što su dobili. Težak meč, ali slatka pobjeda. Stevan je debitovao golom i moram da budem zadovoljan", kazao je Manćini.

Bonus video: