Olimpijakos ipak u žrijebu Lige šampiona

Panatinaikos, drugoplasirani tim prvenstva Grčke prošle sezone, u junu je uputio žalbu UEFA tražeći da se Olimpijakosu ne odobri igranje u Ligi šampiona zbog toga što je njegov predsjednik Vangelis Marinakis navodno umiješan u rukovođenje kriminalnom organizacijom
0 komentar(a)
Olimpijakos, Foto: Reuters
Olimpijakos, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2015. 09:18h

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je danas da će grčki prvak Olimpijakos biti u žrijebu grupne faze Lige šampiona pošto je najviši sportski sud odbacio žalbu gradskog rivala Panatinaikosa.

UEFA je saopštila da je "privremeni upis" Olimpijakosa u žrijeb za elitno takmičenje potvrđen od strane međunarodnog Suda za arbitražu u sportu.

Panatinaikos, drugoplasirani tim prvenstva Grčke prošle sezone, u junu je uputio žalbu UEFA tražeći da se Olimpijakosu ne odobri igranje u Ligi šampiona zbog toga što je njegov predsjednik Vangelis Marinakis navodno umiješan u rukovođenje kriminalnom organizacijom koja se, između ostalog, bavi namještanjem utakmica u domaćem fudbalu.

UEFA je navela da ni grčki fudbalski savez "ni krivički sud u Atini nisu donijeli konačnu odluku protiv Marinakisa ili kluba".

Panatinaikos je ranije ovog mjeseca eliminisan u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Bonus video: