Romi samo bod u Veroni, Laciju pobjeda protiv Bolonje

0 komentar(a)
Florenci, Foto: Reuters
Florenci, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2015. 20:52h

Nakon odličnog odrađenog prelaznog roka, navijači, ali i fudbalska javnost, očekivali su bolji start Rome - "vučica" je, međutim, nije uspjela više od remija u gostima protiv Verone (1:1), u prvom meču nove sezone Serije A.

Roma je pokazala iste mane od prošle sezone, sterilan posjed lopte, sa malo ideja u napadu. Odbrana, posebno Manolas, mora biti bolja za šampionske ambicije.

Dobar debi je imao Edin Džeko, koji je pokazao svoj kvalitet, ali je dobijao malo upotrebljivih lopti, rijetko je bio u prilici da bude u šansi. Nije oduševio Salah.

Roma mora brzo da podigne formu, jer već u sljedećem kolu na “Olimpiko” stiže šampion Juventus.

Domaćin je poveo golom srpskog internacionalca Boška Jankovića (i prošle sezone je u drugom dijelu bio strijelac protiv Rome i bukvalno udaljio Rimljane od titule), koji je u 61. minutu savladao golmana Šćešnjija, dok je bod gostima pet minuta kasnije donio udarcem sa distance Alesandro Florenci.

U prvom poluvremenu je Veroma imala najbolju priliku, ali je De Rosi “rasčistio” loptu sa linije nakon udarca glavom Jankovića.

Šćešnji je u nastavku dva puta odbranio šuteve domaćih nakon kardinalne greške Manolasa u odbrani, a Roma je najbolje prilike za pobjedu imala u finišu, posebno Pjanić u 89. minutu, kada je šutirao sa nekoliko metara, ali je Rafael uz pomoć stative spasao svoj tim poraza.

"S obzirom na prilike dva tima, ovo je normalan remi. Kolektivni pristup je bio dobar, igrali smo ozbiljno, ali nije bilo dovoljno za tri boda. Ali, na dobrom smo putu - nije bio previše zabrinut trener Rome Luis Garsija.

Rezultati

Verona - Roma 1:1 (Janković 61 - Florenci 66)

Lacio - Bolona 2:1 (Bilja 17, Kišna 23 - Mankozu 43)

Sjutra

Juventus - Udineze (18)

Empoli - Kjevo (20.45)

Fiorentina - Milan (20.45)

Frozinone - Torino (20.45)

Inter - Atalanta (20:45)

Palermo - Đenova (20.45)

Sampdorija - Karpi (20.45)

Sasuolo - Napoli (20.45)

Bonus video: