Mladost prvi put osvaja Trešnjicu?

Mladost nikada u nezavisnoj CG nije dobila Zetu u gostima. Sutjeska dočekuje Dečić, Iskra - Budućnost igra se u Baru
78 pregleda 0 komentar(a)
Mladost - Zeta, Foto: Vesko Belojević
Mladost - Zeta, Foto: Vesko Belojević

Stoprocentan učinak Mladosti u prva dva kola šampionata biće na ozbiljnom testu protiv Zete na Trešnjici, u najzanimljivijem meču 3. kola Telekom 1. CFL.

Podgoričani su jedini tim sa maksimalnih šest bodova do sada, ali nikada u nezavisnoj Crnoj Gori nisu slavili na Trešnjici. Doživjeli su čak 10 poraza i remizirali četiri puta, od čega dva puta prošle sezone.

Je li vrijeme da se prekine serija?

"Odlučiće detalji, sitnice, jer se sastaju dva tima približno istog kvaliteta", kaže vezista Mladosti Ivan Novović, koji je igračku afirmaciju stekao upravo u Zeti.

Mladost će igrati bez Marka Šćepanovića, koji će odraditi prvi od četiri meča suspenzije zbog čuvenog „slučaja Fejsbuk”.

"Zeta je ekipa koju izuzetno cijenimo, pojačali su se, jure visok plasman. Međutim, i mi imamo tim za velike domete", dodaje Novović.

Zeta, sa Miodragom Martaćem na klupi, ima četiri boda u prva dva kola i nakon izjednačenja protiv Bokelja u Kotoru u posljednjim trenucima meča prošle subote, danas će pokušati da se stabilizuje na vrhu.

"Želimo pobjedu", najavljuje Martać, bez ustezanja.

"Kada sam preuzeo Zetu obećao sam da ćemo na svakom meču ići na pobjedu i na gol više, a tu obavezu posebno imamo kada igramo kod kuće. Pozitivan rezultat iz meča protiv Mladosti ostavio bi nas u vrhu tabele. Neće biti lako, Mladost je i u Evropi pokazala da je ozbiljna ekipa", najavio je Martać.

Sutjeska kraj Bistrice dočekuje Dečić i ima dobru priliku da krene u seriju pobjeda, nakon trijumfa nad Mornarom u Baru.

Ekipa Aleksandra Nedovića odigraće prvi meč bez veziste, Stevana Kovačevića, za koga je sezona završena već u 2. kolu zbog teške povrede koljena.

Iskra i Budućnost odigraće prvi takmičarski meč poslije ko zna koliko godina, al ne u Danilovgradu (teren nema dozvolu), niti Podgorici, već u Baru.

Petrovac dočekuje Bokelj i želi da potvrdi trijumf protiv Budućnosti pod Goricom u prošlom kolu, ali mu neće biti lako - Kotorani su, naime, bez poraza u prva dva kola (pobjeda i remi).

"I prošle godine su mečevi sa Bokeljom bili izuterno teški, sada je naš protivnik i igrački jači nego ranije. Ipak, vjerujem u moje momke", kaže trener Petrovca Milorad Malovrazić.

Lovćen će ugostiti Mornar i ima novu priliku da upišu prve ovosezonske bodove na svom terenu. Cetinjani su veoma loše otvorili prvenstvo sa dva poraza, pa će danas pokušati da krenu u seriju pozitivnih rezultata.

Iako lišeni usluga kapitena Vladana Tatara i Balše Radovića, neće biti lako, ali naš napadač Ivan Jablan vjeruje da će njegov tim doći do pobjede.

"S obzirom da igramo na svom terenu, uloga favorita pripada nama, ali ćemo to morati i dokazati. U sjutrašnji duel ulazimo dosta oslabljeni. Na terenu neće biti Balše Radovića i kapitena Vladana Tatara, koji su zbog isključenja u prošlom kolu suspendovani i sigurno da će nam to biti veliki hendikep. Osim toga, otvorili smo šampionat sa dva poraza. Nismo počeli kako smo planirali, pa nam je samim tim ovaj duel od izuzetnog značaja. Sigurno da i zbog tog pritiska neće biti lako.", rekao je Jablan.

Mornar je porazom u meču sa Sutjeskom pokvario dobar utisak sa otvaranja šampionata, ali igrom nije razočarao. Seriju teških mečeva nastavljaju na Cetinju, protiv ekipe koja posjeduje veliki kvalitet...

"Lovćen je napravio odličnu ekipu, a rezultati moraju doći sami po sebi. Ipak, ni mi ne idemo tamo da odigramo epizodnu ulogu. Vjerujem da nam se greške kao protiv Sutjeske više neće i ne mogu ponoviti, i upravo na toj činjenici baziram optimizam", istakao je trener Barana Rudolf Marčić.

Rudara ne interesuje loš start Grblja: Pobjeda je jedina opcija

Rudar u Pljevljima čeka Grbalj i namjera je jasna - trijumf u Tuzima „ovjeriti” pod Golubinjom i pokazati da je kiks sa Mornarom na premijeri bio samo izolovan slučaj.

"Samo sa ozbiljnim pristupom možemo računati na novu pobjedu. Dakle, ne interesuje nas pozicija Grblja na tabeli, niti njihov nešto gori start. Maksimalno ih poštujemo jer su često znali da nas iznenade. Zato ćemo igrati svoju igru i na terenu pokazati da smo bolja ekipa. Uostalom, šampion države i mora tako, odgovorno i borbeno od početka do kraja utakmice", kaže lijevi spoljni pljevaljskog prvoligaša, Stevan Reljić.

Parovi 3. kola

ISKRA - BUDUĆNOST (u Baru) (17 sati) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

RUDAR - GRBALJ (17) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

SUTJESKA - DEČIĆ (17) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

LOVĆEN - MORNAR (17) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

ZETA - MLADOST (17) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

PETROVAC - BOKELJ (17) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Bonus video: