Desetka na leđima je velika čast i dodatna odgovornost

"Premijer liga je bila dobro iskustvo, pomogla mi je da fudbalski odrastem, da ojačam mentalno. Siguran sam da sam sada još bolji".
75 pregleda 7 komentar(a)
Jovetić, Foto: Inter.it
Jovetić, Foto: Inter.it
Ažurirano: 20.08.2015. 15:12h

Stevan Jovetić, nova desetka Intera, predstavljen je danas kao veliko pojačanje "nerazura", tri sedmice nakon dolaska u grad mode.

"Ovdje sam da dam mnogo golova i asistencija. Predsezona je dobro poslužila da se upoznam sa timom i sigračima, ubijeđen sam da nas čeka dobra sezona", kazao je crnogorski reprezentativac u pres-sali Interovog stadiona.

Govorio je i o prošlosti, o epizodi u Mančester sitiju.

"Stvari od početka nisu krenule dobro. Bio sam često povrijeđen. Kasnije, kada sam bio zdrav, trener me je zaboravio zauvijek".

Kolika je odgovornost što si uzeo desetku?

"To je dodatna odgovornost, ali sam srećan što nosim taj broj. Moj omiljeni je osmica, ali je on zauzet. Kada je, nažalost, Mateo (Kovačić) otišao, izabrao sam desetku, što je velika čast, ali i obaveza".

Šta je cilj Intera?

"Dobro smo radili u pripremnom periodu, prijateljske utakmice su nam mnogo pomogle, nezavisno od rezultata. Početak je značajan, spremni smo za nedjelju (utakmica sa Atalantom) i jedva čekamo da počne. Nadam se da ćemo igrati dobro".

Koliki je pritisak na tebi?

"Znam da svi očekuju dosta od mene, još uvijek sam mlad. Pritisak postoji, ali to nije nešto što bi me ograničavalo".

Koliko si se promijenio kao igrač otkada si prije dvije godine napustio Italiju?

"Premijer liga je bila dobro iskustvo, pomogla mi je da fudbalski odrastem, da ojačam mentalno. Siguran sam da sam sada još bolji".

Koja je tvoja omiljena uloga?

"Razgovarao sam o tome sa trenerom Manćinijem, mogu da igram na više mjesta u napadu. Osjećam se izuzetno dobro kao drugi napadač, ali ako trener bude tražio nešto drugo od mene, prilagodiću se bez problema".

Gdje je krenulo pogrešno u Mančester sitiju?

"Na početku sam imao puno problema, ponajviše sa povredama. Ali, ni kada sam bio zdrav nije sve išlo kako treba. Čak i kada sam igrao dobro trener me je mijenjao. Bilo je problema, ali je sada najvažnije da sam ovdje".

Razlozi zbog kojih si izabrao Inter?

"Razgovarao sam sa Ausilijom (sportskim direktorom), rukovodstvo kluba je željelo do dođem. Inter je, takođe, klub koji ima veliku istoriju, klub koji je veliki šampion. Razgovarao sam i sa trenerom Manćinijem, koji mi je razjasnio koja je moja uloga i šta očekuje od mene".

Kada si odlučio na napustiš Siti?

"Iako prva sezona nije bila sjajna, želio sam da ostanem, da se dokažem, jer znam da vrijedim. Shvatio sam da je sve gotovo kada me trener nije licencirao za Ligu šampiona, to je bio kraj".

Koliko golova obećavaš?

"Došao sam ovdje da radim naporno, nadam se da će golovi i asistencije biti rezultat toga".

Može li Inter da bude treći?

"Mislim da može, iako će biti teško, puno je dobrih ekipa. Mislim da imamo dobar tim i da ćemo se boriti za treću poziciju".

Šta misliš o odlasku Kovačića?

"Izvanredan igrač i želim mu sve najbolje, on je mlad i vrlo jak, ubijeđen sam da će ostaviti trag u Realu".

Šta očekuješ u Firenci, 14. februara?

"Očekujem lijepu dobrodošlicu, nema razloga da ne bude tako. Pet godina sam bio tamo, mnogo sam dao klubu, kao i on meni. Uživao sam, stekao sam mnogo prijatelja tamo".

Je li moguć Skudeto?

"Nadam se da ćemo se boriti za vrh. Ali, nadam se da ćete imati strpljenja - ovo je mlad tim i trebaće nam malo vremena", zaključio je Jovetić.

Bonus video: