Snimak "taze" štampanja: Jovetiću "desetka" u Interu

90 pregleda 13 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Instagram
Stevan Jovetić, Foto: Instagram
Ažurirano: 19.08.2015. 12:13h

Da je bila slobodna kada je dolazio, sigurno bi je odmah dobio. Ovako, morao je do nje da dođe drugim putem - Stevan Jovetić je nova "desetka" Intera, objavio je milanski klub na svojoj Tviter stranici.

"Evo mog novog broja na dresu! 10!", napisao je Jovetić na svom Instagram profilu.

Inter je objavio snimak "taze" odštampanog novog Stevanovog dresa sa "desetkom".

Direttamente dal magazzino di Appiano, ecco la prima vera maglia numero 10 di Stevan Jovetić!Straight from the kit room in Appiano, here's Stevan Jovetic first real No.10 shirt!

Posted by F.C. Internazionale Milano on Wednesday, August 19, 2015

Odlaskom Matea Kovačića u Real, oslobodio se dres sa brojem 10, pa je odmah došao u ruke crnogorskog reprezentativca.

"Hvala puno na dočeku! Žao mi je što nećemo igrati zajedno ali sam sa druge strane mnogo srecan zbog tebe jer znam da si ispunio svoj san da igraš za Real Madrid !!! Zaslužujes to i kao momak i kao igral naravno!Srećno!", poručio je Jovetić, na svom Tviter profilu, novom igraču Reala, Kovačiću.

Desetka na leđima predstavlja veliku čast, ali i dodatnu obavezu za Stevana, imajući u vidu kakva je istorija ovog broja na dresu, ne samo u Interu, već u istoriji fudbala...

U Interu su "desetke", između ostalih, bili Sandro Macola, Luis Suares, Evaristo Bekalosi, Lotar Mateus, Ronaldo (u Interu je nosio i broj 9), Roberto Bađo, Denis Bergkamp, Klarens Sedorf, Hansi Miler, Domeniko Morfeo, Adrijano, Vesli Snajder...

Jovetić je po dolasku u Inter bio izabrao broj 35, jer je njegov omiljeni broj 8, koji nosi i u reprezentaciji (ranije i u Fiorentini), bio zauzet (Palasio), ali je 35 u pojedinačnom zbiru dvije cifre činio "osmicu".

Jo-Jo je broj 35 nosio u Partizanu i u Mančester sitiju, odakle je ovog ljeta i stigao u Inter.

Inače, italijanski mediji javljaju da će svi novi igrači koji su pojačali Inter u ljetnjem prelaznom roku biti starteri u prvom kolu ovogodišnjeg šampionata Serije A, u nedjeljnom duelu sa Atalantom. Osim Montoje, koja si još nije na najbolji način uklopio u taktičke zamisli Roberta Manćinija.

Jovetić bi trebao da počne u napadu, u tandemu sa Ikardijem, a iza njih dvojice će biti Ernandeš.

Kako je saopšteno iz Intera, Jovetić će sjutra (četvrtak) u 15 sati, na "Meaci", biti zvanično predstavljen kao novi igrač Intera.

Jovetić je sa Interom potpisao ugovor do 2019. godine. Kako su objavili mediji, neroazuri će Sitiju za prvu godinu, u formi dvogodišnje pozajmice, platiti tri miliona eura, a onda će 2017. godine za kompletan transfer, doplatiti još 12 miliona...

Bonus video: