To što je Ronaldo imao kod Fergija nisu imali ni Gigs, Kantona i Bekam

"Kristijano je bio jedini kome je Fergi govorio: 'Ti ne misli na odbranu, samo vodi računa kako da napadač. O odbrani ne razmišljaj'. To nikada nisu čuli ni Gigs, Bekam ni Kantona", kazao je Solskjer
73 pregleda 1 komentar(a)
ronaldo ferguson, Foto: Twitter
ronaldo ferguson, Foto: Twitter
Ažurirano: 07.11.2018. 13:55h

Kristijano Ronaldo je došao u Mančester junajted kao super-talentovani tinejdžer, a pod vođstvom Aleksa Fergusona izrastao u fudbalskog asa, jednog od najboljih igrača svih vremena.

Portugalac je prije devet godina napustio Old traford, a u svakoj prilici ističe da je u Junajtedu sazrio i kao igrač i kao čovjek, te da je Ser Aleks njegov fudbalski otac.

A Ole Gunar Solskjer, nekadašnji igrač "đavola", ispričao je da je Ferguson prema Ronaldu imao poseban odnos, te da takve privilegije kod njega nisu imale ostale zvijezde.

"Kristijano je bio jedini kome je Fergi govorio: 'Ti ne misli na odbranu, samo vodi računa kako da napadač. O odbrani ne razmišljaj'. To nikada nisu čuli ni Gigs, Bekam ni Kantona", kazao je Solskjer.

I on se pridružio spisku bivših saigrača koji su o Ronaldu govorili kao o vrhunskom profesionalcu.

"Kada je došao bio je stidljiv, nije znao engleski. Ali, od prvog dana dolazio je 40 minuta prije svih u teretanu i ostajao posljednji", kazao je Norvežanin.

Bonus video: