Pikeu četiri meča suspenzije

0 komentar(a)
Đerar Pike, Foto: Reuters
Đerar Pike, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2015. 11:31h

Kao što su španski mediji i najavili, defanzivac Barselone Đerard Pike kažnjen je sa četiri meča suspenzije zbog vrijeđanja pomoćnog sudije u drugom meču Superkupa Španije protiv Atletik Bilbaa u ponedjeljak, odlučila je Disciplinska komisije Fudbalske federacije Španije

Pike je dobio direktan crveni karton u 55. minutu jer je verbalno izvrijeđao sudiju, psujući mu majku.

Barselona je u tom meču igrala neriješeno sa Bilbaom - 1:1, ali je poražena ukupnim rezultatom 5:1, poslije 4:0 na San Mamesu.

Pike će morati da propusti gostovanje u Bilbau u nedjelju, utakmicu protiv madridskog Atletika 12. septembra , kao i mečeve kod kuće protiv Malage i Levantea.

Sudeći po zapisniku glavnog sudije Velaska Karvalja, Pike je teško izvrijeđao pomoćnog arbitra.

On je, međutim, negirao je da je na bilo koji način uvrijedio sudiju - iako su milioni gledalaca putem malih ekrana mogli da se uvjere u suprotno.

"Želim da se izvinim zbog stava kojeg sam zauzeo protestujući kod linijskog sudije. Radilo se o utakmici povišenih tenzija. Ipak, nisam uputio uvrede koje mi se pripisuju", napisao je Pike na Tviteru.

Barselona je već najavila da će uputiti žalbu Fudbalskom savezu Španje zbog ove kazne.

Katalonci se ne slažu sa tumačenjem u izvještaju poslije meča, u kojem se navodi da je Pike dobio direktan crveni karton zbog vrijeđanja pomoćnog sudije.

Bonus video: