Benteke srušio Bornmut, Liverpul na vrhu sa mančesterskim rivalima

Osim što su poravnati na vrhu, Mančester junajted, Mančester siti i Liverpul su tri jedina tima koja nisu primila gol u prva dva kola. Da li to najavljuje nešto?
4 komentar(a)
Benteke, Foto: Beta-AP
Benteke, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.08.2015. 21:24h

Golom pojačanja iz Aston Vile, Kristijana Bentekea, Liverpul je savladao Bornmut sa 1:0 u posljednjem meču 2. kola Premijer lige i pridružio se na vrhu mančesterskim rivalima Sitiju i Junajtedu, kao i Lesteru, koji takođe imaju maksimalan učinak.

Debitantskom golu belgijskog napadača u crvenom dresu prethodila je, doduše, ofsajd pozicija, u kojoj se našao Kutinjo - Brazilac se, međutim, sklonio nakon lopte koju je ubacio Henderson i omogućio Bentekeu da lagano zatrese mrežu.

"Čist ofsajd po novim pravilima, naš golman je bio ometen od strane Kutinja, ali ne možemo da promijenimo ništa, idemo dalje, ja sam ponosan na moje momke", kazao je trener novajlije u Premijer ligi, Edi Hou.

Uz blage polemike u engleskim medijima, ekipa Brendana Rodžersa je tako nastavila siguran hod na početku sezone - dvije pobjede od po 1:0 na startu vratile su optimizam među navijače "redsa" nakon godine prepune razočarenja.

"Sjajan debi za mene, gol je važan zbog samopouzdanja. A još je važnije što smo sačuvali mrežu", kazao je Kristijan Benteke.

Osim što su poravnati na vrhu, Mančester junajted, Mančester siti i Liverpul su tri jedina tima koja nisu primila gol u prva dva kola. Da li to najavljuje nešto? Odgovor će možda dati naredni vikend - Liverpul gostuje Arsenalu.

Čelzi, aktuelni šampion, trenutno je 16. na tabeli sa čak pet primljenih golova u dva dosadašnja meča.

Bonus video: