Sutjeska iskoristila greške u odbrani rivala

0 komentar(a)
Darko Karadžić, Foto: Vesko Belojević
Darko Karadžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.08.2015. 21:27h

U duelu dva bitno drugačija tima u odnosu na prethodnu, sezonu slavio je spretniji. Možda i mudriji, ali prema svemu viđenom na terenu ne i pretjerano kvalitetniji. Sutjeska još polako slaže kockice novog tima, a Mornar je želio da dobrim rezultatatom kod kuće potvrdi bod osvojen na gostovanju šampionu. Barani su golove primili nakon grešaka defanzivnog reda i to ih je na kraju skupo koštalo.

"Mislim da nismo bili toliko gori u odnosu na goste kao što konačan rezultat pokazuje. Primili smo gol poslije kiksa odbrane, dogovorili se da ne srljamo pretjerano u nastavku, ali smo drugi primili na sličan način. Brzo smo se vratili u meč, ali smo na kraju primili još jedan gol koji nas je koštao osvajanja bodova", rekao je trener Barana Rudolf Roki Marčić.

A prvo veliko uzbuđenje u prvom poluvremenu donijelo je i promjenu rezultata. Nakon kiksa Markovića, rezervista Nikšićana Darko Karadžić iskoristio je poklon i pretvorio ga u vodeći gol za svoj tim. Mornar je od tog trenutka bio bolji tim, imao inicijativu i stvarao prilike. Na isteku poluvremena dvije izgledne šanse promašili su prvo Japanac Šimura koji je glavom šutirao pored gola, a potom i Koreanac Kim koji nakon brze transformacije Barana nije matirao Poleksića...

"Mi smo ekipa koja je u procesu formiranja, tako da nam i treba vremena da odigramo onako kako želimo. Stigli smo do važnih bodova nakon poraza u meču u kojem nismo bili gori rival. Čestitam upravi FK Mornar na viziji da priliku ukaže perspektivnom treneru Rudolfu Marčiću i siguran sam da bolji dani za ovaj kub dolaze", istakao je trener Sutjeske Aleksandar Nedović.

U drugom dijelu viđena su brojna uzbuđenja. U 70. domaći su tražili od glavnog arbita da pokaže na bijelu tačku poslije igranja rukom u kaznenom prostoru nekog od fudbalera Sutjeske. Barani su nastojali da se što prije vrate u meč. Nikšićani mudro čekali svoju priliku i dočekali je u 75. minutu.

Najbolji akter meča Zarubica odlično je prošao po desnoj strani i briljantnom asistencijom spojio drugog novajliju u timu Sutjeske Šaletu Kordića sa golom.

Zasluženi odgovor domaćih je stigao dva minuta kasnije. Vujačić je uposlio Nemanju Leverdu koji je preciznim udarcem matirao Poleksića.

Sve nade Barana su ugašene poslije nekoliko minuta kada je odličnu partiju Dejan Zarubica krunisao prvim golom u novom dresu.

Đurišić lansirao Mladost

Fudbaleri Mladosti u posljednjih pola sata slomili su otpor Lovćena i pokazali da su od starta uhvatili takmičarski ritam.

Milan Đurišić je bio asistent i strijelac. Prvo je uposlio rezervistu Anđela Rudovića za vođstvo, a zatim i ovjerio pobjedu svog tima. Lovćen je meč završio sa devetoricom, jer su isključeni Tatar (zbog prigovora) i Radović zbog grubog faula u finišu meča.

"Imali smo dobrog Miletu Radulovića u prvom poluvremenu. Da nije odbranio dvije šanse, možda bi meč otišao u drugom smjeru. Mislim, ipak, da smo zasluženo osvojili bodove", kazao je trener Mladosti Nikola Rakojević.

A Bokelj je imao pobjedu u džepu protiv Zete. U 80. minutu poveo je preko Nikezića, ali nije izdržao - Filip Kukuličić je poslao projektil sa 20-ak metara u mrežu domaćih za konačnih 1:1 u posljednjem minutu.

"Imali smo više šansi, primili smo gol u posljednjim trenucima, ali je pogodak bio zaista sjajan. To je fudbal", rekao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Grbalj je izgubio i drugi meč na domaćem terenu, a Iskra, velikim preokretom, osvojila prve prvoligaške bodove u istoriji kluba. Domaćin je vodio, golom Tučevića, izjednačio Kovačević iz penala, a Uroš Đuranović spektakularnim makazicama potpisao pobjedu gostiju iz Danilovgrada.

Bonus video: