Raičević: Bolji smo nego prošle sezone

1 komentar(a)
Milivoje Raičević, Foto: Savo Prelević
Milivoje Raičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.08.2015. 09:14h

Protiv ekipe koju nisu pobijedili, niti joj dali gol na četiri posljednje utakmice, Budućnost želi da pokaže da dobar start desetog šampionata Crne Gore nije bio slučajan.

Duel sa Petrovcem prilika je da se ovjeri trijumf u prvom kolu protiv Grblja u gostima.

"Imamo neugodnu seriju protiv Petrovca, odavno ih nismo pobijedili. Vjerujem da smo spremni da to uradimo danas", kaže Milivoje Raičević, strijelac oba gola na meču sa Grbljem prošle subote.

Budućnost je prošle sezone imala mnogo problema na domaćem terenu, stadion pod Goricom nije bio velika prednost u duelima sa ekipama koje znaju da se organizovano brane. A Petrovac je poznat upravo po takvom stilu - čvrsto na sredini i u odbrani, uz prijetnju iz kontranapada.

"Sada smo opasniji nego prošle sezone, igramo ofanzivnije i agresivnije. Fizički smo odlično spremni, tvrdim da smo najspremnija ekipa u ligi. Vjerujem da ćemo ofanzivom od prvog minuta i visokim presingom ovoga puta slomiti otpor gostiju", kaže Raičević.

Pobjeda nad Petrovcem bila bi veoma važna iz više razloga...

"Na početku imamo relativno lak raspored i želimo da sakupimo što više bodova, kako bismo derbi utakmice dočekali u dobrom raspoloženju. Ove sezone Rudar i Mladost odskaču po prognozama. To je očekivano, jer imaju iskusne sastave, a brzo su kompletirali ekipu. Mi smo to uradili kasnije, ali polako se slažemo. Vjerujem da iz drugog plana možemo da uradimo velike stvari i da osvojimo bar jedan trofej", ističe Raičević.

Petrovčani, s druge strane, nisu dobro startovali u šampionatu, izgubili su od Zete u gostima 2:0. Možda i očekivano, jer je za razliku od prethodnih sezona ova ekipa doživjela pravu rekonstrukciju.

Potrebno je vremena da se sve zamisli šefa stručnog štaba Milorada Malovrazića pretvore u djelo, ali rezultat ipak mora biti u prvom planu. A osvajanje bodova u Podgorici žele svi. Recept se zna...

"Znamo šta nas čeka, a ukoliko pristup bude pravi neće izostati ni dobar rezultat. Logično je da novoj ekipi treba vremena da se privikne na sve nove okolnosti, ali ne smijemo zapostaviti ni rezultat. Igramo protiv ekipe koja je već u prvom kolu pokazala da zna šta hoće. Međutim, biće ovo bitno drugačiji meč od onog koji smo odigrali prethodnog vikenda. Kada igrate protiv Budućnosti motivacija nije potrebna, najvažnije je budemo skoncentrisani u svim linijama od samog početka. Vjerujem u ovaj tim", rekao je trener Petrovca Milorad Malovrazić.

Bonus video: