Pelegrini protiv Murinja - nova epizoda

1 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini, Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2015. 08:44h

Čelsi je neporažen u posljednjih 27 prvenstvenih mečeva koje je odigrao u nedjelju - posljednji nedjeljni poraz “plavci” su doživjeli 24. februara 2013. godine, u gostima, i to od današnjeg rivala - Mančester sitija!

Londonski klub u meč ulazi nakon remija na premijeri kod kuće protiv Svonsija (2:2) i čitave sedmice polemike koju je prošao Žoze Murinjo zbog toga što je iz stručnog štaba udaljio doktorku Evu Karneiro (do daljneg neće biti uz ekipu, ali Portugalac ne isključuje mogućnost da je vrati), nakon “grešnog” ukazivanja pomoći Azaru u finišu meča prvog kola.

"Ne mogu da kažem da je ovo krucijalan meč. Odlučujući možda, ili veoma, veoma važan. Ali, igraju dva kandidata za titulu i u igri su samo tri boda", rekao je Murinjo.

Oba prošlogodišnja duela završena su bez pobjednika, istim rezultatom (1:1).

"Sezona je veoma duga, 38 utakmica su vječnost, maraton koji je počeo tek prošlog vikenda i završava se otprilike za 10 mjeseci. Ako možemo da osvojimo tri boda, bilo bi važno. Ali, sigurno neću da kažem da ova utakmica znači nešto posebno pobjedniku ili poraženom timu - dodao je Murinjo.

Treći put u istoriji Premijer lige već u drugom kolu sastaće se prvak (Čelsi) i vicešampion (Mančester siti). Prošle sezone je Siti pobijedio Liverpul 3:1, dok je 2005. godine Čelzi bio bolji od Arsenala 1:0...

Siti, šampion iz 2014. godine, prošlu sezonu je završio sa osam bodova manje u odnosu na Čelsi. Na premijeri je u gostima lako pobijedio Vest Bromvič Albion (3:0).

"Ne razmišljamo o titulu u drugom kolu, ali razmišljamo o osvajanju bodova kod kuće, posedno kada igramo protiv šampiona i jedne od ekipa koja ima velike šanse da osvoji titulu. Isto tako će biti protiv Mančester junajteda, Arsenala, Liverpula... Svih velikih timova", rekao je trener Sitija Manuel Pelegrini.

Osim rivaliteta dva tima posljednjih godina, a netrpeljivost dva trenera datira od 2010. godine, kada je Portugalac naslijedio Argentinca na klupi Reala i nije se baš prijatno izrazio na račun svog prethodnika.

Njihov odnos je još više zategnut ot kako je čileanski trener odbio da pruži ruku Portugalcu nakon utakmice odigrane u oktobru 2013. godine. Čelsi je tada slavio sa 2:1.

Pelegrini kaže da nema namjeru da to ponovi u nedjelju.

"Otkako sam došao u klub imali smo neslaganja, ali se uvijek rukujem s njim", rekao je Pelegrini.

Danas

Kristal Palas - Arsenal (14.30)

Mančester siti - Čelsi (17.00)

Juče

Sautempton - Everton 0:3

Sanderlend - Norič 1:3

Svonsi - Njukasl 2:0

Totenhem - Stouk 2:2

Votford - Vest Bromvič Albion 0:0

Vest Hem - Lester 1:2

Petak

Aston Vila - Mančester junajted 0:1

Ponedjeljak

Liverpul - Bornmut (21)

Tabela: Mančester junajted 6 bodova, Lester 6, Everton 4, Svonsi 4, Mančester siti, Kristal Palas, Vest Hem, Liverpul, Norič i Aston Vila po 3, Votford 2, Čelsi, Njukasl, Sautempton, Totenhem, Stouk, VBA 1, itd.

Bonus video: