Džeko: Debi iz snova

3 komentar(a)
Džeko, Foto: Efe
Džeko, Foto: Efe
Ažurirano: 15.08.2015. 11:51h

Tri minuta i 40 sekundi - toliko je bilo dovoljno Edinu Džeku da na debiju u dresu Rome postigne dva gola, u prijateljskom meču protiv Sevilje, i već "zapali" oko 30 hiljada navijače "vučice" na stadionu (ali i ostale), koji sanjaju velikog napadača još od vremena Gabrijela Batistute, početkom ovog vijeka (20 golova je postigao u sezoni 2000/2001 kada je "vučica" osvojila posljednju titulu)...

Roma je prošle sezone bila druga, iza Juventusa, ali je imala tek osmi napad lige, gori čak i od dva milanska kluba, koja nijesu izborili ni Evropu.

Najbolji strijelci, samo sa po osam golova, bili su Franćesko Toti i Adem Ljajić. Godinu prije toga, Matija Destro je postigao 13 golova.

Roma je posljednji put imala napadača od 20 i više golova (Toti) u sezoni 2006/2007.

Da li je Džeko toliko željeno pojačanje od 20 golova po sezoni, koji može da se bori za titulu prvog strijelca Serije A, ali i "pogura" Rimljane u trci za Skudeto sa Juventusom, pokazaće vrijeme.

Ali, prve pretpostavke su tu, jer je Džeko u najzrelijim fudbalskim godinama (29), i trebao bi na najbolji način na iskoristi karakteristike ostalih napadača u Romi, Totija, Salaha, Žervinja, Ljajića, Iturbea, Jaga Falkea, ali i veznog reda na čelu sa njegovim saigračem iz reprezentacije Miralemom Pjanićem.

"Debi iz slova. Dva gola, asistencija i stending ovejšn. Forca Roma!", napisao je Džeko na svom Fejsbuk profilu nakon utakmice sa Seviljom (6:4).

"Veoma sam srećan što sam ovdje. Bila je to moja prva utakmica, u danu predstavljanja ekipe pred mnogo navijača na tribinama. Vjerujem da su navijači uživali u lijepoj utakmici sa mnogo golova, iako smo primili golove u nastavku koje smo, možda, mogli da izbjegnemo. Ali, vjerujem da naši navijači mogu da budu zadovoljni zbog pobjede", dodao je Džeko za sajt Rome.

Bosanskohercegovački napadač kaže da je bio iznenađen tolikim brojem navijača na "Olimpiku".

"Za prijateljsku utakmicu tokom ljeta, vjerujem da je to odlična posjeta. Srećan sam što smo odigrali lijepu utamicu, uz šest postignutih golova", ističe Džeko.

Bivši napadač Mančester sitija i Volfsburga ima jasne ciljeve za sebe i saigrače.

"Sad treba da radimo kako bismo popravili sve što treba i bili spremni za start Serije A. Koliko sam spreman? Ovo je prva utakmica od početka u pripremnom periodu, s obzirom na to da sam sa Sitijem tri puta odigrao po 15-20 minuta. U Romi sam od početka naporno trenirao, nadam se da ću sa više treninga u nogama biti još bolji", zaključio je Džeko.

Bonus video: