Blater: Platini mi je prijetio zatvorom

0 komentar(a)
Blater, Foto: Reuters
Blater, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.08.2015. 11:59h

Još uvijek aktuelni predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater otkrio je danas da mu je predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini poručio uoči majskih izbora za prvog čovjeka FIFA da će otići u zatvor, ukoliko ne odustane.

Blater je u intervjuu za danski "Volkskrant" rekao da mu je Platini to poručio preko njegovog starijeg brata, 80-godišnjeg Petera.

"Tokom ručka, Platini je sjeo za što moga brata i rekao mu da mi kaže da se povučem iz izbora, ili ću otići u zatvor", rekao je Blater.

Ipak, izvori bliski Platiniju prenijeli su agenciji AFP da su tvrdnje da je on slao bilo kakve poruke takve prirode Blateru "smiješne".

Blater je karjem maja peti put izabran za predsjednika FIFA, ali je nekoliko dana kasnije, pod pritiskom velikog korupcionaškog skandala nakon hapšenja sedmorice čelnika FIFA, odlučio da podnese ostavku.

Platini je inače, prošlog mjeseca potvrdio da će se kandidovati na izborima za predsjednika FIFA, koji će biti održani u februaru iduće godine.

Bonus video: