Goleada na "Olimpiku": Roma - Sevilja 6:4!

0 komentar(a)
Džeko, Foto: Ansa.it
Džeko, Foto: Ansa.it
Ažurirano: 14.08.2015. 21:48h

Sevilja je prije nekoliko dana odigrala sprektakularni meč u Superkupu Evrope, i na kraju je, nakon produžetaka, izgubila 5:4 od Barselone!

Španski tim je večeras ponovo bio dio goleade, a prošao je za nijansu gore - Roma je u prijateljskom meču na "Olimpiku" savladala Sevilju 6:4, nakon što su Rimljani u 63. minutu vodili 6:0!

Sjajan debi imao je novi napadač "vučice" Edin Džeko sa dva gola i asistencijom, dok su se po jednom u listu strijelaca za Romu upisali Torosidis, Salah, Naingolan i Toti iz penala.

Golove za Sevilju postigli su Suares (dva), Rejes i Koke.

"U napadu smo bili bili odlični, postigli smo lijepe golove, treći je bio gol kolektiva...Na poluvremenu sam reako momcima da želim da dobijemo i drugo poluvrijemel ali smo ga izgubili 4:2. Treba još da radimo. Čekamo da nam stignu još štoperi i jedan lijevi bek, poštio je Mbiva otišao u Lion, iako je Torosidis odigrao odličan meč. Za spektakl i navijače, ovo je bila prelijepa večer. Za mene kao trenera nikad nije prijatno da se prime četiri gola", rekao je nakon meča trener Rome Rudi Garsija.

Destro ide u Bolonju

Matije Destra večeras nije bilo u sastavu Rome, jer je pao dogovor - napadač ide u Bolonju.

Roma će za jednogodišnju pozajmiocu dobiti milion eura, a Bolonja će narednog ljeta za definitivan otkup ugovora morati Rimljanima da doplati još devet miliona.

Destro će potpisati četvorogodišnji ugovor a godišnje će zarađivati 1,5 miliona eura.

Bonus video: