Sindikat uz Šćepanovića

6 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.08.2015. 17:39h

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) zatražiće od disciplinskih organa FSCG da maksimalno ublaže kaznu za Marka Šćepanovića, koji je juče suspendovan, jer nije prijavio da je znao da se igrač Bokelja Aleksandar Mikijelj kladio na mečeve crnogorskog fudbalskog šampionata.

„Šćepanovićev propust je rezultat nedovoljne informisanosti i nepoznavanja odredbi dopunjenog Disciplinskog pravilnika FSCG i ne može se povlačiti paralela između prekršaja koji je napravio Mikijelja i Šćepanović“, kaže se u saopštenju FSCG.

Advokat SPFCG Filip Jovović u ponedjeljak će podnijeti predlog za maksimalno ublažavanje kazne

„SPFCG je u više navrata apelovao na igrače koji igraju u Crnoj Gori da se ne klade uopšte, a pogotovo ne na utakmice domaće lige, ali izgleda da nijesu svi svjesni ozbiljnosti situacije. Šćepanović se, međutim, nije kladio na mečeve, jer zna da bi time prekršio Disciplinski pravilnik, ali jednostavno nije bio upoznat da ima obavezu da prijavi FSCG ukoliko je u saznanju da se neki igrač kladio na utakmice naše lige“, navodi se u saopštenju SPFCG.

„Nadamo se da će u FSCG imati razumijevanja za postupak Marka Šćepanovića i umanjiti mu kaznu, s obzirom na to da nije direktno učestvovao u klađenju i da za ovo kratko vrijeme, od kada je dopunjeni Pravilnik stupio na snagu, nije bio adekvatno informisan od nadležnih u klubu“, zaključuje se u saopštenju SPFCG.

Bonus video: