Bajern ubjedljivom pobjedom krenuo u odbranu titule

0 komentar(a)
Bajern, Foto: Reuters
Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.08.2015. 20:51h

Bilo je važno dobro krenuti, a Bajern je to uradio na više nego impresivan način, i to protiv stare „mušterije“ - Bavarci su „pospremili“ Hamburger 5:0, za najubjedljiviji start nove sezone u istoriji Bundeslige, u kojem tim Pepa Gvardiole želi da uradi ono što nije pošlo za rukom nikome u njemačkom fudbalu - da se domogne četiri titule u nizu.

Pred 75 hiljada gledalaca na Alijanc Areni, Hamburger je, koliko je mogao, odolijevao u prvom poluvremenu, u kojem je Bajern samo jednom uspio da pogodi mrežu protivnika, golom glavom Mehdija Benatije iz prekida, nakon što je slobodan udarac izveo Ćabi Alonso.

U nastavku, međutim, popustio je “bedem” gostiju pa su Tomas Miler dva puta, Robert Levandovski i novajlija Daglas Kosta po jednom do vrha napunili gol Hamburgera. Pored Koste, za Bavarce je debitovao i bivši igrač Juventusa Arturo Vidal.

"Veoma sam zadovoljan igrom, karakterom ekipe i borbom. Ali, ovo su samo tri boda", rekao je Gvariola nakon meča.

Bajern je, tako, stigao do desete uzastopne pobjede protiv gostiju iz Saksonije, a posebno je impozantna gol-razlika u posljednjih deset duela ova dva rivala - 39:5!

Rezultat

Bajern Minhen - Hamburger 5:0 (Benatija 27, Levandovski 53, Miler 69, 73, Kosta 87)

Sjutra

Majnc - Ingolštat

Bajer Leverkuzen - Hofenhajm

Augsburg - Herta Berlin

Darmštat - Hanover

Verder Bremen - Šalke

Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah

Nedjelja

Volfsburg - Ajntraht Frankfurt

Štutgart - Keln

Bonus video: