Dečić ne prijeti, ali se i ne boji Rudara

0 komentar(a)
Aldin Adžović, Foto: Facebook
Aldin Adžović, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.08.2015. 09:14h

Već u prvom kolu Pljevljaci su ispunili kvotu kikseva za prvi prvenstveni ciklus, pa je pred gostovanje novom (starom) prvoligašu riječ poraz apsolutno zabranjena za upotrebu.

Dva izgubljena boda od Mornara negdje se moraju nadoknađivati, a upravo Dečić je na početku serije utakmica gdje je za Rudar pobjeda skoro imperativ.

Bez obzira na svima dobro poznatu „vrelinu“ terena u Tuzima koja je često znala da „oduva“ favorite sa papira. Zato je i opšta mobilizacija u taboru crnogorskog šampiona sasvim razumljiva, jer su i te kako svjesni težine današnjeg posla.

"Ne računajući prošlu sezonu, Dečić je dugogodišnji prvoligaš koji nam je uvijek zadavao dosta problema i protiv koga se, naročito u Tuzima, nikad nije lako stizalo do bodova. Sada imaju i novog trenera, a i dodatno su motivisani, i kao povratnici u elitu, ali i nakon trijumfa nad Iskrom prošle subote. Očekuje nas, dakle, pun stadion i vrlo dobar rival, znam da će biti teško, ali mislim da ova ekipa Rudara ima i obavezu i sasvim dovoljno kvaliteta da odgovori na pravi način i da juri prvu ovogodišnju pobjedu. Tim prije što ćemo biti jači nego na premijeri, pošto pravo igranja stiču Knežević i Božović", optimista je kapiten pljevaljskog prvoligaša, Nedjeljko Vlahović.

U Tuzima se sprema spektakl. Povratak u elitu, pa pobjeda na startu, pa šampion koji Dečiću dolazi na noge... Idealna situacija da fanatični navijači domaćina poguraju svoj tim ka još jednoj dobroj predstavi.

"Utakmica sa Rudarom je jako značajna za nas, jer imamo priliku da dokažemo kvalitet protiv ekipe koja je u prethodnom periodu pokazala da je jedna od najboljih u našoj ligi. Domaći teren nam puno znači i svakako da će nam naša vjerna publika biti 12. igrač kada bude najpotrebnije. Ovo je premijerna utakmica u Prvoj ligi pred domaćom publikom ove sezone i svakako da očekujemo veliku podršku", kaže Aldin Adžović, najveća uzdanica Dečića.

Pobjeda protiv Iskre, mladom sastavu iz Tuzi i novom treneru Viktoru Trenevskom ulila je dodatnu dozu adrenalina i samopouzdanja, pa jedva čekaju da počne duel sa aktuelnim šampionom.

"Imamo dobar vjetar u leđa pobjedom nad Iskrom, ali najbitnije od svega je da vlada savršena atmosfera u ekipi, da smo maksimalno spremni i da smo puni motiva i želje da meč sa Rudarom završimo u našu korist. Nadam se da ćemo manjak iskustva igranja u Prvoj ligi nadomjestiti trudom koji smo uložili u pripremama, kao i požrtvovanjem i željom da se dokažemo protiv šampiona, te da ćemo navijače obradovati novom pobjedom", zaključuje Adžović.

Mornar protiv Sutjeske računa i na pomoć navijača

Nakon velikog boda u Pljevljima, Mornar želi da pozitivnu atmosferu u klubu valorizuje i na domaćem terenu i po amogućnosti osvoji sva tri boda.

Međutim, u goste stiže tradicionalno neugodan rival. Iako je Sutjeska doživjela znatnu igračku rekonstrukciju, i dalje se radi o timu koji pretenduje za sam vrh tabele. Znaju to svi u taboru barskog prvoligaša...

"Želimo da već na startu prvenstva obradujemo i domaće navijače. Mislim da je dobro vrijeme i da se publika vrati na stadion, jer nam je njihova podrška neophodna. Očekujem lijepu fudbalsku predstavu, a u goste nam stiže mladi tim sa dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu. Tim koji će, siguran sam u to, pokazati svoje umijeće i u ovom meču", rekao je trener Mornara Rudolf Roki Marčić.

Parovi 2. kola

Subota

Dečić - Rudar (17.00)

Bokelj - Zeta (17.00)

Mladost - Lovćen (17.00)

Mornar - Sutjeska (17.00)

Grbalj - Iskra (17.00)

Nedjelja

Budućnost - Petrovac (17, TV)

Bonus video: