Džeko i zvanično u Romi: Došao sam da osvajam trofeje

4 komentar(a)
Džeko, Foto: Asroma.it
Džeko, Foto: Asroma.it
Ažurirano: 12.08.2015. 19:08h

Kao i u slučaju Stevana Jovetića prilikom prelaska u Inter, i Edin Džeko je morao da čeka koji dan da bi zvanično postao igrač Rome, iako je već odradio i koji trening sa novim saigračima.

Iz Mančester sitija su danas stigli potrebni papiri, uz to Sanabrija je otišao u Sporting Hihon i time oslobodio mjesto za igrače van Evropske unije, je pa je bosansko-hercegovački mogao da potpiše ugovor sa "vučicom" do 2020. godine.

"Obećavam golove. Vjerujem da su golovi potrebni svakoj ekipi, i to je ono što ja najbolje radim", rekao je Džeko.

Roma će prvo Sitiju platiti četiri miliona eura za jednogodišnju pozajmicu, a onda će sljedećeg ljeta za definitivan transfer doplatiti još 11 miliona, uz još tri kroz bonuse (što se ne pominje u zvaničnom saopštenju kluba).

Džeko će godišnje zarađivati 4,5 miliona eura, a izabrao je "devetku", u skladu sa sa golgeterskim "pedigreom".

"Trudiću se da moj posao odradim na najbolji mogući način i da postignem što više golova. Ali, najvažnije je da Roma pobjeđuje u svakoj utakmici. Ako u svemu tome i ja budem postizao golove, tim bolje, ali navažniji je timski uspjeh. Želimo trofeje, ja sam došao da ih osvojim što je više moguće sa Romom. Za to je potrebno vrijedno raditi, a na kraju, nadamo se, ostvarićemo ciljeve", dodao je Džeko.

Džeko je prešao u Mančester siti 2011. godine iz Volfsburga u transferu vrijednom 27 miliona funti i imao je značajnu ulogu u osvajanju dvije titule u Premijer ligi.

U dresu "građana" postigao je 72 gola na 189 utakmica.

Bonus video: