Mesi, Suares i Ronaldo kandidati za najboljeg igrača Evrope

2 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta-AP
Mesi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.08.2015. 16:44h

Asovi Barselone, Lionel Mesi i Luis Suares, te prva zvijezda Reala Kristijano Ronaldo, kandidati su za najboljeg igrača Evrope u prošloj sezoni, objavila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA).

Novinari iz 54 zemlje članice UEFA su svojim glasovima skratili spisak na tri imena. U prvom krugu glasanja, novinari su glasali za pet najboljih, u drugom za tri najbolja, onda su sakupljeni glasovi i došlo se do trojice najboljih.

Osim pomenute trojice, na prvobitnom spisku od deset igrača koji su ušli u uži izbor za nagradu bili su i Đanluiđi Bufon, Pol Pogba, Andrea Pirlo, Karlos Teves, Arturo Vidal, Nejmar i Eden Azar.

Nagradu za najboljeg fudbalera Evrope, koju je UEFA utemeljila prije pet godina, dodjeljuje žiri od 54 člana (novinara) iz država članica UEFA, a laureat će biti proglašen 27. avgusta u Monaku, prilikom žrijeba grupne faze Lige šampiona.

Za glavnog favorita važi Mesi, koji je sa Barselonom osvojio špansku Primeru, Ligu šampiona i UEFA Superkup.

Argentinac je već osvojio nagradu za najboljeg evropskog igrača 2011. godine, a nakon njega laureati su bili Andres Inijesta (2012), Frank Riberi (2013) i Ronaldo (2014).

Bonus video: