Stoičkov: Van Gal je prvo uništio Barselonu, a sada Mančester junajted

2 komentar(a)
Hristo Stoičkov, Foto: Bg.wikipedia.org
Hristo Stoičkov, Foto: Bg.wikipedia.org
Ažurirano: 11.08.2015. 15:37h

Legenda bugarskog fudbala Hristo Stoičkov nije nimalo štedio na kritikama Luja Van Gala, trenera Mančester junajteda. Naprotiv...

„Van Gal je osrednji trener. Prije je uništio Barselonu, a sada Mančester junajted“, rekao je Stoičkov, koga je Van Gal trenirao u vrijeme dok je nosio dres Barselone.

Bivši osvajač Zlatne lopte i Zlatne kopačke je rekao da „igrači pate radeći sa holandskim trenerom“.

“Još kao igrač je bio prosječan, kao što je sada kao trener, koji je otjerao mnogo fudbalera. Svojevremeno je tako bilo u Barseloni, a sada mi se čini da je natjerao Junajted da potroši oko 200 miliona eura. I šta se dogodilo? Na debiju ove sezone je Junajted pobijedio Totenhem 1:0, zahvaljujući autogolu. Igra je bila očajna, ali je Van Gal bio zadovoljan”, rekao je Stoičkov.

Šmajhel kritikovao Junajted zbog De Hee

Legendarni golman Mančester junajteda Peter Šmajhel kritikovao je danas klub sa Old Traforda, jer nije riješio situaciju sa čuvarom mreže Davidom de Heom.

Luj van Gal izostavio je De Heu na startu sezone protiv Totenhema, pošto reprezentativac Španije nije fokusiran na obaveze u klubu i previše razmišlja na transfer u Real Madrid.

"Volio bih da ostane, ali trebalo bi ga pustiti ako želi da ide. Tužno je što se ovakve stvari dešavaju u toku sezone", rekao je Šmajhel za tokSPORT.

On je dodao da bi Mančester trebalo da dovede kapitena Totenhema Iga Lorisa.

"Ako De Hea ode, volio bih da Loris dođe u klub. On ima poseban stil branjenja i dokazao se u Premijer ligi", objasnio je Šmajhel.

Šamajhel za Junajted branio osam godine i za to vrijeme sa "crvenim đavolima" osvojio 15 trofeja, među kojima i titulu prvaka Evrope 1999. godine.

Bonus video: