Kasalica potpisao za Istru

1 komentar(a)
Kasalica, Foto: Nkistra1961.hr
Kasalica, Foto: Nkistra1961.hr
Ažurirano: 11.08.2015. 14:03h

Crnogorski reprezentativac Filip Kasalica karijeru će nastaviti u Istri. Dvadesetogodišnji napadač, rođen u Užicu, sa hrvatskim klubom je potpisao dvogodišnji ugovor.

"Malo sam pratio hrvatski fudbal, ali znam da je Dinamo dominantan. Nisam puno znao o Istri prije nego što sam došao, a veliku zaslugu što sam stigao u Pulu ima Robert Prosinečki, koji mi je bio trener u Crvenoj zvezdi i koji mi je rekao sve najbolje o klubu i gradu", rekao je Kasalica na predstavljanju.

Kasalica u klub iz Pule dolazi iz korejskog Ulsan Hjundaija, gdje je igrao godinu dana.

"Prošle sezone sam igrao u Koreji gdje je prvi dio prvenstva bio dobar, ali je u drugom dijelu došao novi trener koji se nije više oslanjao na strance, pa nisam igrao. Od kada sam se vratio iz Koreje sam trenirao u Beogradu i na kraju stigao u Istru. Pokušaću da pomognem ekipi da ostvari što bolji plasman. Nisam igrač koji gleda samo sebe, već radi za ekipu", dodao je Kasalica.

Kasalica je karijeru počeo u OFK Beogradu, a nastupao za Mačvu iz Šapca, Srem, Hajduk iz Kule i užičku Slobodu i Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio titulu prvaka Srbije i nacionalni kup.

Za reprezentaciju Crne Gore upisao je 11 utakmica i dao jedan gol, i to na debiju, 15. avgusta 2012. godine u Podgorici, na prijateljskom meču protiv Letonije.

Bonus video: