Romanjoli: Volio bih da nosim broj 13 kao Nesta

3 komentar(a)
Romanjoli, Foto: Acmilan.com
Romanjoli, Foto: Acmilan.com
Ažurirano: 11.08.2015. 11:04h

Alesio Romanjoli je danas stigao u Milano. Sada već bivši štoper Rome treba da prođe ljekarske preglede i onda potpiše petogodi[nji ugovor sa Milanom, po kojem će godišnje zarađivati 1,5 miliona eura.

"Nadam se da ću donijeti kvalitet Milanu. Hvala Mihajloviću koji je silno želio da me dovede. Da li ću uzeti broj 46 Valentina Rosija? Valentina obožavam, njegov sam veliki fan, ali ako budem mogao uzeću broj 13 koji je nosio Nesta. Teško je poređenje, a da bih bio na njegovom nivou moraće dosta toga da se desi", rekao je Romanjoli.

Milan će za dolazak Romanjolija platiti Romi 25 miliona eura (u pet godišnjih rata po pet miliona), plus pet miliona kroz bonuse.

Takođe, od sljedećeg ljeta, ako Milan odluči da proda Romanjolija za više od 25 miliona eura, moraće Romi da plati 30 odsto od cifre koja prelazi sumu od 25 miliona.

Romanjoli je drugi igrač kojeg je Roma ovog ljeta prodala Milanu, jer je prije toga stigao vezista Bertolaći za 20 miliona.

"Mihajlović mi je rekao da ako bude mogućnosti da će me povesti sa sobom", dodaje Romanjoli koji je sa Mihajlovićem prošle sezone sarađivao u Sampdoriji, gdje je igrao na pozajmici.

"U razgovoru sa menadžerom, klubom i Sabatinijem (sportski direktor Rome, prim.a.) odlučili smo da odradimo ovu operaciju. Puno sam plaćen da bih dao doprinos i trudiću se da to uradim. Milan ima kvalitetan tim, i u odbrani. Moram da ostanem miran. Debitovao sam sa 17 godina upravo protiv Milana. Krug je sada zatvoren", ističe Romanjoli.

Član mlade italijanske reprezentacije je negirao loše odnose sa trenerom Rome Rudijem Garsijom.

"Imao sam dobar odnos sa Garsijom. Razgovarao sam sa njim i rekao mi je da ne želi da me proda. Ali, zbog nekih drugih razloga je odlučeno drugačije", zaključio je Romanjoli.

Bonus video: