Šćepanović riješio derbi, Nedović zadovoljan mladićima Sutjeske

Jedini gol na stadionu kraj Bistrice postigao je Marko Šćepanović u 59. minutu kada je sa deseta metara rutinski matirao Vukašina Poleksića
0 komentar(a)
Sutjeska - Mladost, Foto: Vijesti
Sutjeska - Mladost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 09.08.2015. 19:43h

Mladost je pobjedom otvorila sezonu u domaćem šampionatu, a trijumf poput ovog u Nikšiću uvijek može da bude kapitalan u borbi za vrh.

Podgoričani su u derbiju prve runde savladali Sutjesku sa 1:0, a jedini gol postigao je Marko Šćepanović u 59. minutu.

Utakmica je bila takva da se znalo da bi vjerovatno jedan pogodak mogao da riješi sve. Nikšićani su imali prvu priliku, preko Zarubice u 4. minutu, a gosti su uzvratili desetak minuta kasnije kada je Poleksić zaustavio šut Novovića...

Presuda Sutjesci je stigla u 59. minutu - domaća odbrana se neobjašnjiva loše postavila, Mirko Raičević je pronašao Šćepanovića, koji je sa desetak metara rutinski zatresao mrežu.

"Mislim da nismo zaslužili da izgubimo. Odlično smo otvorili utakmicu, uradili sve kako smo se dogovorili, pogotovo ako se uzme u obzir da smo kasno sastavili prvi tim. Na kraju smo platili zbog, da tako kažem, dječijih bolesti, ali biće ih još sigurno. Svakako da vjerujem ovoj ekipi i odnosom koji je pokazala sam više nego zadovoljan. To sigurno daje motiv da nastavimo još bolje da radimo, pa će i rezultati početi da stižu", rekao je trener Nikšićana Aleksandar Nedović.

Nedoviću je ovo bio debi na klupi Sutjeske, a izgubio je od ekipe koju je prošle sezone vodio do trofeja u Kupu Crne Gore, a onda otišao i prepustio mjesto Nikoli Rakojeviću.

"Kao i Sutjeska, i mi smo imali obaveze na međunarodnoj sceni, samim tim i pripreme u drugačijem obliku. To mora da se odrazi na igru, pogotovo u prvih nekoliko kola. Mogla je ova utakmica i drugačije da se završi, napravili smo u početku glupe greške, Sutjeska je stvorila odličnu priliku, ali je nije iskoristila. Oba tima su djelovala rastrzano, ali ovaj sastav Sutjeske me je podsjetio na onaj koji sam vodio prije nekoliko godina ovdje, a u kojem je čak devet prvotimaca imalo manje od 20 godina", kazao je Rakojević i dodao:

"Rekao bih da je prevagnulo naše iskustvo. A Sutjeska je kroz igru pokušavala da dođe do izjednačenja, što je mnogo važno za trenera Nedovića. Očigledno je da rukovodstvo Sutjeske pokušava nešto novo da napravi i sugurno će biti krize rezultata, ali ta želja mlade nikšićke postave sigurno će vrlo brzo doći do izražaja", istakao je trener Mladosti.

Bonus video: