Vest Hem iznenadio Arsenal, Liverpul bolji od Stouka

Slaven Bilić nije mogao da zamisli bolji početak trenerske karijere na Ostrvu
0 komentar(a)
Vest Hem, Foto: Reuters
Vest Hem, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.08.2015. 17:10h

Arsenal je doživio šok na startu Premijer lige, a menadžer Vest Hema Slaven Bilić nije mogao da zamisli bolji početak trenerske karijere na Ostrvu.

Njegovi "čekićari" su na "Emirejtsu" sa 2:0 savladali Arsenal u meču nakon kojeg će se u Engleskoj otvoriti nova debata o tome da li je Petr Čeh pojačanje u pravom smislu te riječi za "tobdžije".

Češki čuvar mreže je, naime, kriv za oba gola protivnika - kod prvog koji je dao Kujate je očajno procijenio let lopte i izašao iz peterca, a kod pogotka Zaratea sa preko 20 metara je "zaspao" na golu i primio gol na prvoj stativi.

Arsenal je dugo imao više od igre, ali je kada se sve sabere razočarao, jer ni nakon prvog ni nakon drugog primljenog gola nije pronašao način kako da namuči odbranu Vest Hema.

"Naše izdanje nije bilo nimalo dobro, toga smo svjesni. Igrali smo veoma sporo, naša pas igra nije bila na nivou i grubo smo kažnjeni. Sve vrijeme smo bili nervozni i nismo ispoštovali praktično ništa od onoga što smo znamo da moramo", rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger.

Tako su "hamersi" prekinuli lošu seriju u duelima sa Arsenalom, pošto su slavili nakon osam godina i 14 zvaničnih mečeva u kojima su uspjeli da izvuku samo dva remija.

"Nisam samo zadovoljan zbog pobjede, nego i što smo je upisali protiv jednog od kandidata za titulu. Zadovoljstvo je još veće što smo to uradili u londonskom derbiju. Znam da imam dobar tim i vjerujem u njega, a moram da pomenem i da mi je moj prethodnik Sem Alardajs ostavio odličan sastav", istakao je Bilić.

A Liverpul je pobijedio na gostovanju Stouku, na stadionu gdje je završio prošlu sezonu debaklom od 6:1.

Bila je ovo, međutim, drugačija utakmica od te u maju mjesecu, a "redsima" je tri boda donio Filipe Kutinjo u 86. minutu.

Rezultati

Arsenal - Vest Hem 0:2 (Kujate 43, Zarate 57)

Njukasl - Sautempton 2:2 (Sise 42, Vajnaldum 48 - Pele 24, Long 79)

Stouk - Liverpul 0:1 (Kutinjo 86)

Ponedjeljak

VBA - Mančester siti (21)

Subota

Čelsi - Svonsi 2:2

Bornmut - Aston Vila 0:1

Everton - Votford 2:2

Lester - Sanderlend 4:2

Norič - Kristal Palas 1:3

Mančester junajted - Totenhem 1:0.

Bonus video: