Petković: Možemo sa Srbijom, neka navijači budu naš 12. igrač

"Ove utakmice su prekretnica za dalji tok Lige nacija i biće sve mnogo jasnije poslije njih", kaže golman Lorijena.
1 komentar(a)
Petković i Savić, Foto: Filip Roganović
Petković i Savić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.10.2018. 17:08h

Prvi golman crnogorske reprezentacije Danijel Petković smatra da će se nakon oktobarskih mečeva iskristalisati tabela u našoj grupi Lige nacija.

Crna Gora, koja je prva na tabeli zbog bolje gol-razlike od Srbije, dočekuje Srbiju 11. oktobra, dok tri dana kasnije gostuje Litvaniji u Viljnusu.

"Ove utakmice su prekretnica za dalji tok Lige nacija i biće sve mnogo jasnije poslije njih", kaže golman Lorijena.

Crnogorski reprezentativci, po njegovim riječima, na meč sa Srbijom gledaju isključivo sa takmičarskog i sportskog aspekta.

Duel sa Srbijom je jedan od najvećih u posljednje vrijeme, ali samo iz razloga što bi eventualna pobjeda mogla mnogo da donese.

"Za nas mlađe je možda Danska bila velika utakmica, ali je sada meč sa Srbijom sigurno najveći. Na ovu utakmicu isključivo gledam kao na takmičarski meč koji znači puno cijelom timu. Srbija je igrala na Svjetskom prvenstvu i zbog toga ima samopouzdanje", smatra Petković.

Crna Gora može da igra sa Srbijom, posebno na domačem terenu,

"Siguran sam da ćemo moći da igramo protiv njih, naročito kod kuće, kao što smo radili do sada protiv svih rivala. Kad bi gledali njihove i naše klubove, sigurno su jači i moćniji od nas, ali na terenu je 11 na 11 i sve će se vidjeti u četvrtak. Srbija se mučila protiv Litvanije i Rumunije", smatra Petković.

Crna Gora ima problema sa povredama, a Savić i Vukčević vjerovatno su otpisani za četvrtak.

"Imamo male probleme, ali nadam se da ćemo sve riješiti do utakmice kako bi što bolje odigrali taj susret", dodaje Petković.

Navijači bi, po običaju, trebalo da budu igrač više.

"Neka navijači budu 12. igrač, kao što su bili do sada. Vidim da je za njih ovo veliki spektakl. Očekujem da navijanje bude možda i najbolje do sada i da dobijemo pravu podršku sa tribina", smatra Petković.

Bonus video: