Anhel di Marija predstavljen u Pari Sen Žermenu

Sjajni ofanzivni vezista argentinske selekcije Anhel di Marija i zvanično je novi član Pari Sen Žermena
1 komentar(a)
Anhel di Marija, Foto: PSŽ
Anhel di Marija, Foto: PSŽ
Ažurirano: 06.08.2015. 15:04h

Sjajni ofanzivni vezista argentinske selekcije Anhel di Marija i zvanično je novi član Pari Sen Žermena. "Gaučos" je predstavljen na zvaničnom sajtu "svetaca" kao novo pojačanje.

Iako klub iz Grada svjetlosti nije obznanio detalje transfera, spekuliše se o sumi od 63 miliona eura. Pari Sen Žermen je, međutim, objavio da je sa Di Marijom potpisan ugovor na četiri godine.

Španski mediji navode da će od 63 miliona eura, osam miliona otići u kasu Real Madrida, prema dogovoru pri prelasku Di Marije u Mančester junajted.

"Presrećan sam što sam došao u ekipu u kojoj želim da osvojim Francusku i Evropu. Da, cilj mi je da opet osvojim Ligu šampiona, jer to je neponovljiv osjećaj", kazao je Di Marija na predstavljanju.

Anhel di Marija nije u Mančester junajtedu bio na nivou igara koje je pružao u posljednjoj sezoni u Real Madridu, sa kojim je sovojio titulu prvaka Evrope, pa je 27-godišnji Argentinac u dresu "đavola" i "gaučosa" prošle sezone postigao devet golova uz 15 asistencija.

Tek ovim transferom, Di marija je psotao drugi najskluplji igrač u Francuskoj, pošto je palćen milion manje od Edinsona Kavanija. Zbirno, klubovi su najviše potrošili za transfere Di Marije, koji je na vječitoj listi transfera pretekao saigraćča iz PSŽ-a, Zlatana Ibrahimovića.

Francuski "L'ekip" je dao listu najvećih ukupnih transfera.

A Di Marija je evropsku karijeru počeo u Benfiki koja ga je platila Rosariju tek tri miliona, a proslijedila u Real Madrid za 36, odakle je za 75 miliona eura ustupljen Mančester junajtedu. "Đavoli" su ga se odrekli za 63 miliona!

Bonus video: