Murinjo: Za deset minuta ocijenim igrača

Trener Čelsija Žoze Murinjo otkrio je danas da mu je potrebno svega deset minuta kako bi ocijenio da li je igrač dovoljno dobar da nastupi u njegovoj ekip
5 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.08.2015. 13:09h

Trener Čelsija Žoze Murinjo otkrio je danas da mu je potrebno svega deset minuta kako bi ocijenio da li je igrač dovoljno dobar da nastupi u njegovoj ekipi.

"Ja sam trener a ne činovnik, i zamolio bih agente da mi ubuduće ne dolaze sa pričom kako je potrebno da igrač odigra pet uzastopnih utakmica da bi se pokazao. E, meni je dosta deset minuta. I za to vrijeme ne očekujem da igrač postigne gol u stilu Maradone, primi loptu na svojoj polovini i naniže deset igrača.., Ne! Za deset minuta igrač može da dokaže da je kadar da se nosi sa pritiskom velikih utakmica, i da je spreman na borbu. Primjer - moj igrač Zuma, on ne igra pet mečeva zaredom, ali se bori za mjesto u timu i prihvata ulogu na svakoj poziciji i to sa zadovoljstvom, iako je uglavnom rezerva Džonu Teriju ili Gariju Kejhilu", kazao je Murinjo za "Telegraf".

On se osvrnuo i na podatak da su neka njegova pojačanja napustila Čelsi.

"Tvrdim da Andre Širle, Mohamed Salah, Kevin de Brujne..,su igrači koji fudbalskim znanjem mogu da igraju u bilo kojem klubu. Ali, nijesu bili srećni da se bore za mjesto u timu, a prednost su imali boilji u tom trenutku. Hoću igrača koji dođe kod mene i kaže "idemo naprijed", a ne da ih ja ohrabruijem da nastave da uče i usavršavaju se kako bi se izborili sa konkurencijom", zaključio je Murinjo.

Bonus video: