Lider pod Malim brdom, Pamić poručuje: Petrovac je ratnička ekipa

Nepobjedivost OFK Titograda i prvo mjesto na tabeli na velikom su testu protiv trećeplasiranog Petrovca pod Malim brdom, večeras u 9. kolu Telekom 1. CFL (19). Sutjeska - Budućnost u nedjelju u 15 sati
77 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Filip Roganović
Petrovac, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.09.2018. 07:37h

Kolo u kojem je veći derbi Petrovac - Titograd, nego Sutjeska - Budućnost, barem ako su pozicije na tabeli glavni parametar, na programu je ovog vikenda.

Ekipa Igora Pamića, koja je lider sa tri boda više od drugoplasiranog, jedina neporažena do sada, brani prvu poziciju na terenu najvećeg hita dosadašnjeg dijela sezone, ekipe koja je u trendu - trećeplasiranog Petrovca (19).

Danas u 9. kolu, posljednjem u prvom krugu šampionata, igraju još Rudar - Iskra u Pljevljima i Lovćen - Zeta na neutralnom terenu u Kotoru.

Najveći, tradicionalni crnogorski derbi - sudar Sutjeske i Budućnost - ostavljen je za nedjelju, kada je na programu i “derbi začelja” Mornar - Grbalj.

Marčić: Trebalo je zaslužiti derbi

Petrovčani su u sjajnom ritmu - četiri pobjede i jedan remi na posljednjih pet mečeva, dovoljno za poziciju koja bi na kraju sezone donijela plasman u Evropu.

Mogu li “nebesko-plavi” da zaustave i lidera, kao što su preknuli serije Iskre i Lovćena, kao što su pobijedili Rudar, kao što su zaustavili Budućnost?

"U dobroj smo formi, ali znamo ko nam dolazi u goste, jedina neporažena ekipa. Njima prepuštamo ulogu favoirita, ali se ne predajemo i znamo svoj cilj. Biće ključno da smanjimo broj grešaka u zadnjoj liniji, jer je Titograd ekipa koja to skupo kažnjava. Igrači su malo umorni, ali žele da pokažu da dosadašnji rezutati nisu slučajni. Drago nam je što smo akteri derbija kola, trebalo je i to zaslužiti", ističe Rudolf Marčić, trener Petrovca.

Nekadašnja Mladost gostovala je 21 put pod Malim brdom od 2006. godine - Petrovčani su ostvarili osam pobjeda, osam puta je bilo neriješeno, dok su Podgoričani slavili u pet navrata.

"To što smo ostali neporaženi donosi nam samo još veću obavezu da igramo bolje i da još jače odgovorimo zahtjevima. Petrovac je izuzetno dobar tim, jedno od najprijatnijih iznenađenja šampionata, ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama, sa igračima koji u svaki duel ulaze ratnički, bore se i ne predaju do poslednjeg daha".

Očekujem tešku utakmicu i pobjedu OFK Titograda - mojim momcima želim bolju realizaciju, da iskoriste prilike, što nije bio slučaj protiv Lovćena u prošlom kolu - kazao je Pamić.

Definitivno buđenje Zete?

“Ova mladost Zete igra jako dobar fudbal i neko će to da osjeti”, govorio je trener Zete Dragoljub Đuretić, dok je njegova ekipa bila na dnu, bez pobjede.

Konačno, krenulo je i prvom crnogorskom šampionu, promašaji sa početka sezone polako se pretvaraju u golove, pa je Zeta vezala dvije pobjede, a danas će tražiti i treću - protiv Lovćena na neutralnom terenu u Kotoru.

Cetinjanima ne ide nakon dobrog početka, iako su prije tri dana odoljeli lideru u gostima, bez pobjede su već pet kola.

"Lakše se diše nakon dvije pobjede, sa njima raste i samopouzdanje, pa ćemo bez kompleksa ući i u meč protiv Lovćena, pokušati da osvojimo bodove - ističe vezista Zete Aldin Adžović. Interesantan meč igra se u Pljevljima, između Rudara i Iskre. Trener domaćih Edis Mulalić je nakon remija protiv Budućnosti u Podgorici poručio da je njegova ekipa “počela da igra”, dok strateg Iskre Aleksandar

Nedović nije bio nezadovoljan ni nakon poraza od Petrovca, kojim je prekinuta lijepa serija njegovog tima.

"Važno je da igramo dobro i stvaramo šanse, dok god je tako ne treba da brinemo", poručio je on.

Parovi

Subota

Lovćen - Zeta (15.30)

Rudar - Iskra (15.30)

Petrovac - OFK Titograd (19)

Nedjelja

Sutjeska - Budućnost (15 TV)

Mornar - Grbalj (15.30)

Bonus video: