Igrom za gol više do vrha i osvajanja Kupa

Draž igranja na međunarodnoj sceni okupirala je mali podgorički klub, pa će i u predstojećoj sezoni Mladost imati nepromijenjen cilj - plasman u evrokupove.
56 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Rakojević Mladost, Foto: Savo Prelević
Nikola Rakojević Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.08.2015. 07:29h

Mladost živi za Evropu. Draž igranja na međunarodnoj sceni okupirala je mali podgorički klub, pa će i u predstojećoj sezoni „crveni” imati nepromijenjen cilj - plasman u evrokupove.

A nakon nevjerovatnog evropskog puta, prije dvije sezone, Mladost je platila ceh igranju šest ljetnjih duela, pa ekipa nije uspjela da i nakon pretprošle sezone izbori cilj. I tada i sada na klupi „romantičara” je Nikola-Peco Rakojević.

"Ne mogu se baš povući paralele sa tom sezonom, pošto je tada ekipu napustilo šest-sedam sjajnih igrača, a sada tri. Kada kažem trojica, mislim na ekipu koju sam preuzeo i koja je izbacila sjajni Nefči. Tom pobjedom cilj kluba je ispunjen u Evropi, i idemo dalje bez sjajnih Gige Vukovića, Mirkovića i Igumanovića, koji je uprkos dogovoru da može odmah da napusti klub u slučaju dobre ponude ostao i igrao u pobjedi na gostovanju Kukešiju", naglasio je Rakojević.

U Mladosti ne kriju da će se svim silama boriti na oba fronta, kroz Kup i prvenstvo da opet igraju u Evropi.

"Igranje u Evropi je nagrada, a prvenstvo ili Kup je način da se do nje dođe. Tačno je da se zbog evrokupova propusti značajna faza priprema, ali Mladost ima iskustva, tačnije sklopila je iskusnu ekipu koja će motivom i znanjem prevazići probleme. Imamo i te dvije reprezentativne pauze u septembru i oktobru, pa me ne brine prednost koju imaju prvoligaši koji su prošli kompletne pripreme.

Koje ekipe vidite kao rivale u borbi za mjesta koja vode u evrokupove?

"Svi prvoligaši su nam rivali u toj borbi, a mi ćemo ići na pobjedu i svaku utakmicu odigrati u želji da postignemo gol više. I to već od prvog duela protiv sjajne Sutjeske u televizijskom prenosu derbija kraj Bistrice. Očekujem i da će publika pozdraviti ekipe koje su sjajno predstavile Crnu Goru u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Mi smo ekipu popunili iskusnim igračima, i zato me ne brine nedovoljna forma ili neuigranost u ovom trenutku, što nije slučaj sa povredom štopera Radulovića, koji još nije počeo da trenira od utakmice sa Nefčijem. Lagator se oporavio, a i Đurišić će uskoro biti spreman. U svakom slučaju u derbiju sa ekipom koja je kandidat za prvaka želim najbolje od svojih igrača. I ne vidim razloga da ne bude tako, pošto je atmosfera u ekipi odlična, a i uprava je ispunila sva obećanja. Sada krećemo u trku u kojoj se nećemo štedjeti - bez kalkulkacija bilo da je u pitanju Kup, u kojem želimo da odbranimo pehar, ili prvenstvo u kojem želimo plasman u vrh", zaključio je Rakojević.

Bonus video: