Marić: Naš skalp žele svi

"Iza nas je, kada se sve sabere, uspješno ljeto", istakao strateg Pljevljaka
58 pregleda 4 komentar(a)
Mirko Marić, Foto: Savo Prelević
Mirko Marić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.08.2015. 10:04h

Nakon kratkotrajne evropske epizode, gdje su ipak bili autsajderi, fudbaleri Rudara su se potpuno okrenuli takmičenju u kome su, htjeli ili ne da priznaju, glavni favoriti za titulu prvaka države.

Pojačani u svim linijama, posebno u napadu, Pljevljaci, svjesni snage, spokojno čekaju subotu i duel sa barskim Mornarom pod Golubinjom.

"Iza nas je, kada se sve sabere, uspješno ljeto. Dobro smo se predstavili u kvalifikacijama za Ligu šampiona, uporedo odradili solidne pripreme uprkos skraćenim rokovima i, što je najvažnije, formirali ekipu koja će imati šta da pokaže narednih mjeseci", sa vidljivim zadovoljstvom na licu priča strateg crnogorsjkog šampiona, Mirko Marić.

Neki prošlosezonski standardni prvotimci su otišli (Kato, Mijušković, možda će i Ivanović), neki su povrijeđeni (Noma i Jovović), ali su zato došli Knežević, Božović, Radišić, Jovanović, Živković, Lazarević, Marković. Sasvim dovoljno za konstataciju da Rudar ima tim za respekt.

"Tačno, ali je i tačno da treba i određeno vrijeme za uigravanje novajlija. Sreća što svi koji su došli imaju i iskustva i znanja, koji im pomažu da se brže prilagode našem sistemu rada i funkcionisanja. S druge strane, ne treba posebno naglašavati koliko će nam svi oni značiti u realizaciji ovogodišnjih planova. Jer, prvenstvo je dugo i zahtjevno, biće uspona i padova, forma će varirati, a uz to će svi rivali željeti upravo „skalp” Rudara i protiv nas imati dodatni motiv. Zato nam je i potreban dovoljan fond kvalitetnih igrača i žestoka konkurencija u ekipi. Mislim da to sada imamo i da je to jedan od naših aduta u predstojećoj sezoni", ističe Marić.

Mladi stručnjak istovremeno je svjestan da još nekoliko timova ima slične ili iste ambicije. Tu su Mladost, Sutjeska, Budućnost... Dug je put do nove titule. Mogu li se savladati brojne prepreke i sa što manje rana stići do konačnog cilja?

"Mogu, naravno, ako budemo ozbiljni i racionalni od prvog do posljednjeg kola, disciplinovani i borbeni. U suprotnom... Znam, međutim, sa kakvim momcima radim, znam koliko su još „gladni” pobjeda i titula, i svakako znam za njihovu ogromnu želju da još jednom obraduju navijače. Ponavljam, kvalitet imamo, najveće ambicije takođe, još da nas posluže zdravlje i sreća i Rudar opet može daleko", zaključuje Marić.

Dakle, u subotu na premijeri desetog, jubilarnog prvenstva u nezavisnoj Crnoj Gori, Rudar će ugostiti Mornar i imati prvi zicer za prvu trojku.

Dobra realizacija baš takvih zicera, između ostalog, značajno bi mogla da olakša put do trona.

Bonus video: