Ostanak u vrhu je obaveza

"Na to nas obavezuje renome Sutjeske i sjajni rezultati u tri prethodne sezone", kaže Nedović
3 komentar(a)
Nedović, Foto: Luka Zeković
Nedović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.08.2015. 13:48h

Sutjeska je prva u crnogorskom prvenstvu uspjela da odbrani titulu, ali se u prethodnoj sezoni morala zadovoljiti naslovom vicešampiona.

Klub kraj Bistrice u novu sezonu ulazi sa drastično promijenjenim timom i novim trenerom, pošto je prije 20-ak dana kormilo Sutjeske povjereno Aleksandru Nedoviću. Mladi stručnjak, koji se dokazao u Grblju i Mladosti, pokušaće da stvori tim konkurentan najvećim rivalima.

"Iako šampionat počinje za nekoliko dana, prerano je pričati o mogućnostima Sutjeske, ali ne i o planovima i ambicijama. Ekipu je u odnosu na tri sjajne sezone napustilo čak devet standardnih prvotimaca i u predstojećoj sezoni na novom timu je da se dokazuje. Bitno je da što bolje uđemo u prvenstvo dok ne popunimo redove, jer nam fale pojačanja. Ostanak u vrhu je obaveza kluba renomea Sutjeske", naglasio je Nedović.

Sutjeska je bez poraza u pripremnom periodu, pošto je remizirala sa Beranama (2:2), a slavila protiv Koma (4:0), beranskog Radničkog (3:1) i u posljednjoj utakmici nad Bokeljom (1:0).

"Pravi potez je bila odluka da sedmicu priprema provedemo u Beranama, gdje smo uživali u sjajnom gostoprimstvu, ne samo od vlasnika i osoblja u hotelu „Šole”, već svuda u gradu. I teren je bio sjajno pripremljen. Iskoristili smo taj odlazak da se igrači i ja bolje upoznamo, i prezadovoljan sam odnosom prema radu i prihvatanju obaveza od strane fudbalera. Pridošlice koje sam sam birao, Vladan i Darko Karadžić, Žarko Grbović, Lazar Martinović, Dejan Zarubica i Srđa Kosović, odlično su se uklopile. U to nijesam ni sumnjao, jer sam sa njima i prije sarađivao. Ima tu još prostora za napredak, ali konture ekipe se polako naziru".

Koliko je na igrače Sutjeske uticala nesrećna eliminacija od Debrecina u kvalifikacijama za Ligu Evrope?

"Ja nijesam vodio ekipu, došao sam poslije, ali je odlična igra Sutjeske u revanšu bila znak klubu da kontinuiranim dobrim radom može da se parira bogatijim timovima. Sutjeska je klub velike tradicije i renomea i čast mi je što su me pozvali i imenovali za trenera kojem je zadatak da afirmiše puno mladih igrača. Naravno, u ekipi mora imati i starijih, iskusnijih profesionalaca na koje bi mlađi trebalo da se ugledaju i uče od njih na terenu. Ciljevi Sutjeske su, dakle, da ostane u vrhu, na šta nas obavezuje renome i sjajni rezultati tri prethodne sezone, ali i da omogući talentovanim igračima da napreduju. Samo tako se može držati korak, a Sutjeska zaslužuje da igra utakmice i u večernjim terminima u Evropi, i u narednih mjesec klub će uz pomoć SO Nikšić i Fudbalskog saveza Crne Gore dobiti reflektore".

Nedović je sa Mladosti osvojio Kup Crne Gore u prethodnoj sezoni, a baš će njegov bivši klub u 1. kolu u subotu gostovati kraj Bistrice.

"Emocije moraju biti po strani u ovom poslu, iako odlično poznajem ekipu Mladosti. Tamo je 70 odsto igrača koje sam selektirao u tom klubu. To je dobra ekipa, i srešćemo se, nadam se, na najbolji način. Ishod je teško prognozirati, mi smo nova ekipa i predstoji nam da u hodu ispravljamo nedostatke i uigravamo se", zaključio je Nedović.

Bonus video: