De Brujne: Neću tjerati Volfsburg da me proda

„Ne bih išao u Englesku samo kako bih dokazao da mogu da igram tamo. Ako i odem tamo, to je zato što je to dobar izbor za mene i moju porodicu”, rekao je De Brujne
64 pregleda 0 komentar(a)
Kevin de Brujne, Foto: Beta/AP
Kevin de Brujne, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.08.2015. 09:10h

Jedna od zvijezda prelaznog roka, Kevin de Brujne, poručio je da neće tjerati Volfsburg da ga proda, ali priznaje da ne može da ignoriše interesovanje Mančester sitija.

U bogatom klubu sa „Etihada” su ubijeđeni da će dovesti 24-godišnjeg Belgijanca prije nego što se završi ljetnji prelazni rok, ali su spremni da sačekaju, s obzirom na to da ni igrač ni klub ne žele da požuruju sa dogovorom.

Sportski direktor Volfsburga Klaus Alofs priznao je u subotu da će se klub „suočiti sa ponudom iz poštovanja prema igraču”, uprkos ranijim navodima da nema namjeru da proda vezistu.

„Kao igrač nikada nisam pravio probleme, a neću ni sada početi sa tim. Naravno, ne mogu da ignorišem priče koje čujem. Ali, u ovom trenutku, nisam čuo da postoji ponuda za mene”, rekao je De Brujne.

„Ukoliko dođe neka ponuda, vidjeću koliko iznosi i o čemu se radi, ali još ništa se nije desilo”, dodao je najbolji asistent Bundes lige.

Belgijski internacionalac doveden je iz Čelsija prije 19 mjeseci pošto nije uspio da obezbijedi mjesto u startnoj postavi kod Žozea Murinja, ali poručuje da njegova motivacija za povratkom u Premijer ligu nije zasnovana na želji za dokazivanjem.

„Ne bih išao u Englesku samo kako bih dokazao da mogu da igram tamo. Ako i odem tamo, to je zato što je to dobar izbor za mene i moju porodicu. To je ključno za mene”.

Kada su ga novinari pitali da procijeni svoju vrednost, De Brujne je iskreno odgovorio:

„Prije 18 mjeseci, ljudi su pričali kako vrijedim oko 10 miliona, a sada sam odjednom na 50 ili 60. Biće negdje između”, zaključio je De Brujne.

Moguće je, ipak, da će ga Siti platiti i čitavih 70 miliona eura...

Bonus video: