Dinamo kaznio Mačada sa 100.000 eura

Portugalac je zamijenjen u 65. minutu, a izlazeći sa terena pokazao je srednji prst navijačima, zbog čega je kasnije dobio i crveni karton
52 pregleda 0 komentar(a)
Paulo Mačado, Foto: GOAL.COM
Paulo Mačado, Foto: GOAL.COM
Ažurirano: 31.07.2015. 18:15h

Paulo Mačado je kažnjen od strane čelnika Dinama sa 100.000 eura zbog nesportskog ponašanja na utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampionaprotiv norveškog Moldea (1:1) na Maksimiru.

Portugalac je zamijenjen u 65. minutu, a izlazeći sa terena pokazao je srednji prst navijačima, zbog čega je kasnije dobio i crveni karton.

Dan kasnije se izvinio putem društvenih mreža, ali ga je klub udaljio iz prve ekipe, prenosi HRT.

"Napravio sam veliku grešku i želim da se izvinim navijačima, predsjedniku, treneru, cijeloj ekipi i mojoj porodici. Bio je to loš trenutak, još jednom naglašavam da mi je žao i na terenu ću pokazati koliko cijenim navijače i Dinamo. Najgore od svega bilo mi je da odem kući nakon utakmice kada me sin pitao "Tata, zašto si to napravio?". Želim da se zahvalim svima u klubu koji su mi dali drugu priliku, kao i na podršci i neću ih razočarati”, izjavio je Mačado na konferenciji za štampu.

Novčana kazna koju Portugalac mora da plati, biće raspoređena u humanitarne svrhe, na akcije koje će odrediti marketing Dinama, uz učestvovanje Mačada u tim akcijama.

Bonus video: