Jovetić i zvanično u Interu

"On je važan igrač za naš tim, dinamičan i daće još veći kvalitet našem napadu", rekao Erik Tohir
0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Fcinter.it
Stevan Jovetić, Foto: Fcinter.it
Ažurirano: 31.07.2015. 16:00h

Četiri dana nakon dolaska u Milano, raznih birokratskih zavrzlama i čekanja sertifikata iz Mančester sitija, od danas je konačno i zvanično - Stevan Jovetić je novi fudbaler Intera!

Crnogorski internacionalac (25) je četvrti put u karijeri promijenio klupske boje, a u Italiju stiže drugi put - iz mlađih kategorija Mladosti prešao je u Partizan, 2008. je pristupio Fiorentini, 2013. je pojačao Mančester siti, a sada je obukao dres milanskog Intera.

„Nerazuri” su preko zvaničnog sajta poželjeli dobrodošlicu Stevanu Jovetiću, uz nadu da će im crnogorski fudbaler pomoći da se vrate tamo gdje su nekada bili - za početak, cilj je plasman u Ligu šampiona.

"Zadovoljstvo mi je da najavim dolazak Stevana Jovetića. On je izuzetno značajno pojačanje za naš tim, dinamičan je i daće još veći kvalitet našem napadu.

Trener Roberto Manćini će dobiti najbolje od njega. Dobrodošao Stevane, naprijed Inter", rekao je predsjednik kluba Erik Tohir.

Dolazak Jovetića izazvao je pravu pomamu među navijačima „nerazura”, jer Inter odavno nije doveo veće pojačanje.

Jovetić je 2013. napustio Italiju kao velika zvijezda, a iako zbog raznoraznih povreda nije ostavio značajniji trag u Sitiju, status superstara u Seriji A još nije izblijedio...

Otkada je Jovetić stigao u Milano (ponedjeljak), italijanski mediji pratili su svaki njegov korak, pisali o svakom detalju...

Danas je nakon zvanične objave transfera predstavljena i nova, malo modifikovana formula prelaska Jovetića iz Sitija u Inter, od svih koje su bile aktuelne minulih dana.

Jo-Jo, naime, stiže među “nerazure” na pozajmicu, koja neće trajati ni godinu, ni dvije, već - godinu i po.

Inter će odmah platiti tri miliona eura Mančester sitiju, a u januaru 2017. će biti obavezan da otkupi ugovor dodatnih 13 miliona.

Jovetić je među „građane" stigao iz Fiorentine za 28 miliona eura, ali se nije mnogo naigrao.

Čileanac Manuel Pelegrini nije imao bezgranično strpljenje za česte Jovetićeve povrede, pa je januara ove godine definitivno digao ruke - nije ga licencirao za Ligu šampiona i doveo je Vilfreda Bonija.

Sve je to sada beznačajno, najveća zvijezda crnogorskog fudbala je na novom početku.

Bonus video: