Slutski i Borodjuk kandidati za selektora Rusije

53 pregleda 0 komentar(a)
Vitalij Mutko, Foto: Www.biathlonews.com
Vitalij Mutko, Foto: Www.biathlonews.com
Ažurirano: 31.07.2015. 14:35h

Nasljednik Fabija Kapela na klupi RUsije biće Leonid Slutski ili Aleksandar Borodjuk, saopštio je ministar sporta Rusije Vitalij Mutko.

Rusija je bez selektora otkako je ranije ovog mjeseca otpušten italijanski stručnjak.

Mutko je precizirao da će novi selektor biti imenovan u ponedjeljak.

"Želio bih da nam novoizabrni selektor pomogne da se kvalifikujemo na šampionat Evrope", rekao je Mutko. Slutski je trener moskovskog CSKA, dok je Borodjuk bio pomoćnik Gusu Hidinku i Diku Advokatu, kada su oni bili selektori ruskog nacionalnog tima.

Dosadašnji selektor Kapelo bio je na kormilu ruskog državnog tima od 2012. godine, vodio je selekciju na Mundijalu u Brazilu, ali nije uspio da izbori plasman u drugi krug. Isto kao sa Englezima 2010. godine.

Iako je nakon toga produžio ugovor do 2018. godine, kada je Rusija domaćin Mundijala, loši rezultati u kvalifikacijama za EP 2016, doveli su do prekida saradnje.

Rusija trenutno u G grupi kvalifikacija zauzima treće mjesto sa osam bodova, iza Austrije i Švedske, ima još četiri utakmice do kraja i još uvijek je u igri za plasman u Francusku.

Mutko jedini kandidat za predsjednika RFU

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko biće jedini kandidat na izborima za predsjednika Fudbalske federacije Rusije (RFU), pošto se iz trke povukao potpredsjednik ruske Dume Igor Lebedev.

Mutko je ponudio Lebedevu podršku prilikom izbora za člana Izvršnog komiteta RFU.

Lebedev je rekao da je Mutku i njemu zajednička želja da rade na razvoju mladih fudbalera.

"Ukoliiko to učinimo kako treba, imaćemo za sedam do deset godina našeg Mesija ili Ronalda", rekao je Lebedev.

Izbor predsjednika RFU održaće se u septembru.

Mutko je u periodu od 2005. do 2009. već obavljao funkciju prvog čovjeka RFU,

RFU traži novog čelnika od 31. maja ove godine, kada je dotadašnji prvi čovjek te organizacije Nikolaj Tolstik smijenjen, zbog dugovanja kojima je opteretio RFU.

Novi predsjednik će imati jednogodišnji mandat do redovnih izbora u septembru 2016. kada će biti izabran novi prvi čovjek RFU na period od četiri godine.

Bonus video: