Jovetić još nije zvanično Interov igrač, čeka se "zeleno svijetlo" Sitija

63 pregleda 0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Inter.it
Jovetić, Foto: Inter.it
Ažurirano: 30.07.2015. 15:25h

Iako je sve već dogovoreno, iako je već treći dan u Milanu, prošao je ljekarske preglede, odradio "foto-sešn" i dobio zvanično klupsko odijelo, Stevan Jovetić još uvijek nije formalno postao igrač Intera!

Naime, Jovetić i milanski klub ne mogu još da zvanično potpišu dvogodišnji ugovor (pozajmica) i odrade zvaničnu promociju, jer se čeka "zeleno svijetlo" iz Sitija.

Nije poznato koji birokratski razlozi koče Siti da pošalje dozvolu za ovaj transfer.

Bez dozvole Sitija, Inter ne može da ugovor sa Jovetićem dostavi u Fudbalski savez Italije.

Zbog toga Jo-Jo nije mogao da odradi trening u trening kampu Intera (Apijano Đentile), već je trenirao u teretani u hotelu gdje je smješen.

U Interu su optimisti da će "ispisnica" stići iz Sitija svaki čas i da će Stevan u subotu moći da se pridruži na treningu novim saigračima, koji su juče stigli iz Kine.

I Jovetić se nada da će se sve brzo riješiti, kako bi se našao u avionu koji će ekipu u subotu popodne odvesti u Istanbul na nedjeljni prijateljski meč sa Galatasarajem, koji je dogovoren još prilikom transfera Snajdera iz Intersa u Galatasaraj.

Bez deponovanog ugovora u FS Italije, međutim, Inter ne može da izvadi vizu za Stevana za Tursku.

U najgorem, Stevan će nove saigrače sačekati u ponedjeljak u Riskone di Bruniko, gdje će Inter biti na pripremama do 7. avgusta.

Slična kašnjena u realizaciji transfera su prošle godine u Interu prošli i Medel i M'Vila.

Jovetić je u Inter stigao na dvogodišnju pozajmicu, koju Inter treba da plati tri miliona eura, a onda na ljeto 2018. godine mora da otkupi crnogorskog reprezentativca.

Prvo se govorilo za sumu 12 miliona, a Tutosport je objavio da bi Inter za dvije godine trebao Sitiju da isplati nešto više - 15 miliona...

Poseban režim rada

Gazeta delo sport je objavila da će Inter za Jovetića, kao i sve ostale igrače, pripremiti poseban režim rada prije ekipnog treninga, počev od ponedjeljka u Bruniku.

U pitanju je personalizovani program, koji će se sprovoditi tri puta nedjeljno, zavisno od od pojedinačnih potreba igrača.

Na primjer, Santon će posebno raditi na koljenu, a Jovetić na butnim mišićima i mišićima lista na nozi, koji su Stevana mučili u protekle dvije sezone.

Ljekarski pregledi su potvrdili da operacija prednjih ukrštenih ligamenata koljena 2010. godine nije ostavila nikakve posljedice...

Bonus video: