Platini potvrdio kandidaturu za predsjednika FIFA

"Ima perioda u životu kada morate da uzmete sudbinu u svoje ruke. Upravo sam ja pred jednom takvom odlukom. Posljednji događaji prosto tjeraju FIFA da okrene novi list i razmisli o tome ko će je voditi", napisao je Platini
0 komentar(a)
Platini, Foto: Reuters
Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.07.2015. 12:36h

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini potvrdio je da će se kandidovati za mjesto prvog čovjeka Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), umjesto Sepa Blatera.

Platini se obratio članovima UEFA pismom u kojem ih obavještava da će se kandidovati za predsednika FIFA i da računa na njihovu podršku, prenijela je agencija AP.

Izbori za predsjednika FIFA se održavaju 26. februara i kandidati imaju rok za prijavljivanje do 26. oktobra.

Platini je godinama važio za najozbiljnijeg kandidata da naslijedi svog mentora Blatera, ali je između njih nastao jaz kada je Švajcarac prekršio obećanje i kandidovao se na ovogodišnjim izborima.

Platini je odlučio da ne bude protivkandidat Blateru koji je 29. maja dobio peti mandat na mjestu prvog čoveka FIFA, da bi četiri dana kasnije najavio ostavku zbog skandala koji je izbio hapšenjem sedmorice visokih zvaničnika FIFA.

"Ima perioda u životu kada morate da uzmete sudbinu u svoje ruke. Upravo sam ja pred jednom takvom odlukom. Posljednji događaji prosto tjeraju FIFA da okrene novi list i razmisli o tome ko će je voditi", napisao je Platini.

Bonus video: