Afera PSŽ - Zvezda: Sumnje, za sada bez dokaza

Žan Pjer Lekler, izvršni urednik L'ekipa, ističe da je njegov list objavio informaciju iz izvora Uefe, ali naglašava da nije u posjedu dokaza da se tako nešto zaista dogodilo
180 pregleda 9 komentar(a)
bem zvezda psž, Foto: Reuters
bem zvezda psž, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2018. 11:50h

Veliki fudbalski skandal pokrenut je prije dva dana, nakon što je francuski "L'ekip" objavio da je francusko tužilaštvo pokrenulo istragu povodom sumnji da je ishod meča Pari Sen Žermen – Crvena zvezda u Ligi šampiona namješten.

Istraga je pokrenuta na osnovu signala iz Uefe da je visoki zvaničnik beogradskog kluba pokušao da uplati pet miliona eura da će njegov tim izgubiti u Pariz sa najmanje pet golova razlike.

I Zvezda i PSŽ su demantovali da su umiješani u ovu aferu, ali priča traje.

"Iskreno, ne smatram ovu aferu kredibilnom. Pogledajte budžet Pari Sen Žermena. Gotovo deset puta je veći od Zvezdinog koji iznosi 45 miliona. Sa sportske strane, PSŽ je mnogo kvalitetniji. Nedavno su dobili Lion sa 5:0, a prije toga i Sent Etjen sa 4:0. Zvezda je izgubila 6:1, a golman je spasao još nekoliko golova. Mogli su da prime osam ili devet golova", naveo je Ivan Ćurković, bivši predsjednik Partizana i nekadašnji golman Sent Etjena, u razgovoru za "Parisijen".

"L'ekip" je javio da su se čelnici PSŽ-a sastali sa osobom iz beogradskog kluba, za koju se sumnja da je umiješana u skandal...

"Tvrdim da mi nismo umiješani u ovaj slučaj. Pari Sen Žermenu je strano sve što se navodi u pretpostavci o namještanju. Da li bi se Naser Al-Kelaifi sastao sa osobom koja je umiješana u skandal dan pre utakmice? Ta informacija pokazala se smiješnom i neutemeljenom", rekao je Žan-Marsijal Ribe, najbliži saradnik gazde PSŽ-a Nasera Al-Kelaifija.

Žan Pjer Lekler, izvršni urednik L'ekipa, ističe da je njegov list objavio informaciju iz izvora Uefe, ali naglašava da nije u posjedu dokaza da se tako nešto zaista dogodilo.

"Iskreno, u ovoj fazi istrage u pitanju je samo sumnja. Dokaza, koliko mi znamo nema", kazao je Lekler.

Lekler je kazao da je u redakciju njegovog lista, neposredno nakon objave teksta, stigao poziv iz Beograda.

"Neko iz beogradskog kluba nas je zvao, nije se predstavio, ali je rekao – imamo dosta neprijatelja, ovo je manipulacija i osveta Zvezdinih neprijatelja... Ne znam o čemu se radi, opseg sumnji je veliki i moramo da budemo veoma oprezni", kazao je on.

Bonus video: