Skenderbeg grabi ka plej-ofu, Monako siguran u Bernu

Najveći derbi ove runde, između pojačanog Fenerbahčea i ukrajinskog Šahtjora u Istanbulu, završen je bez pobjednika (0:0)
4 komentar(a)
Žoao Mutinjo, Foto: Beta/AP
Žoao Mutinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.07.2015. 21:08h

Vrlo je moguće da ovogodišnja senzacija u Ligi šampiona bude neki albanski tim.

Jer, Skenderbeg je na korak od plej-of runde nakon što je savladao u gostima moldavski Milsami sa 2:0 i završio veliki dio posla pred revanš na svom terenu.

Na prvi pogled neatraktivan par 3. kola, međutim, izazvao je pažnju kada je Milsami u prethodnoj rundi eliminisao bugarski Ludogorec, a Albance je do trijumfa vodio Salihi golovima u 49. i 73. minutu (iz penala).

Veliku muku da dođe do plej-ofa imaće moskovski CSKA - prvi meč u Rusiji protiv Sparte iz Praga završen je neriješeno (2:2).

"Armejci" su dva puta vodili (strijelci Džagojev i Tošić), promašili su i penal kod 2:1 (Natho), a Česi su imali odgovor na sve preko Fataija i Krejčija.

U gostima je slavio i drugi češki predstavnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona - Viktorija Plzenj, koja je bila bolja od Makabija u Tel Avivu sa 2:1, pa je pred trenerom Izraealaca Slavišom Jokanovićem težak posao u revanšu.

Najveći derbi ove runde, između pojačanog Fenerbahčea i ukrajinskog Šahtjora u Istanbulu, završen je bez pobjednika (0:0).

Monako je u Bernu bio bolji od Jang Bojsa (3:1, golovi Kurzave, Karilja i Pašalića), dok je Dinamo u Zagrebu remizirao sa Moldeom (1:1).

Rezultati: Dinamo Zagreb - Molde 1:1 (1:1), Videoton - BATE 1:1 (0:0), Jang Bojs - Monako 1:3 (0:0), Panatinaikos - Klub Briž 2:1 (1:1), Fenerbahče - Šahtjor 0:0, Makabi Tel Aviv - Viktorija Plzenj 1:2 (0:2), CSKA M. - Molde 2:2 (1:1), Midtjiland - APOEL 1:2 (0:2), Milsami - Skenderbegu 0:2 (0:0).

Srijeda: Steaua - Partizan, Salcburg - Malme, Seltik - Karabag, Leh - Bazel, Rapid Beč - Ajaks, Helsinki - Astana.

Bonus video: