Albanci pred duel sa Srbijom: Najvažnija utakmica u istoriji

Kako navode lokalni mediji, u pitanju je najvažnija utakmica u istoriji albanskog fudbala, a premijer Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi da gleda taj meč uživo zajedno sa albanskim kolegom Edijem Ramom
4 komentar(a)
Srbija - Albanija, Foto: Reuters
Srbija - Albanija, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.07.2015. 14:31h

Premijer Albanije Edi Rama "naredio" je nadležnima za organizaciju utakmice sa Srbijom da sve mora da protekne po najvišim evropskim standardima, a u tu svrhu neće žaliti ni novac, na šta upućuje i podatak da je samo za renoviranje stadiona u Skadru izdvojeno čak 12 miliona eura.

Iako je prvobitni plan predviđao da Albanija dočeka Srbiju u Elbasanu, nakon nedavne Ramine prepiske sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a poslije odluke Suda u Lozani da Albancima dodijeli bodove sa prekinutog meča u Beogradu, donijeta je odluka da se igra u Skadru.

Kako navode lokalni mediji, u pitanju je najvažnija utakmica u istoriji albanskog fudbala, a premijer Srbije trebalo bi da gleda taj meč uživo zajedno sa albanskim kolegom.

Radovi na stadionu "Loro Borići", koji nosi ime po nekadašnjem poznatom albanskom fudbaleru, u punom su jeku, a Rama će na današnjem sastanku sa predsjednikom Saveza Armanom Dukom, ministrima odbrane i policije, kao i sa bezbjednosnim službama insistirati da sve protekne "po najvišim evropskim standardima".

Stadion će, kako je najavljeno sigurno da bude gotov na vrijeme, a poslije renoviranja njegov kapacitet iznosiće 17.000 gledalaca.

Iako je Srbija izgubila sve šanse da se kvalifikuje na prvenstvo Evrope, predstojeći meč u Albaniji biće više od obične utakmice - zbog prilike koju imaju Albanci, jer bi im pobjeda skoro donijela prvi plasman u istoriji, ali i zbog Vučićeve poruke Rami da će Srbija pobijediti njegovu reprezentaciju na terenu, bez obzira gdje se bude igralo.

Utakmica u Beogradu prošlog oktobra prekinuta je u 41. minutu nakon što se iznad stadiona pojavio dron sa zastavom tzv. Velike Albanije.

UEFA je prvobitno registrovala meč sa 3:0 za Srbiju jer Albanci nisu htjeli da se vrate na teren, ali je Sud za sportsku arbitražu promijenio tu odluku i pobjedu dodijelio Albaniji.

Utakmica između Srbije i Albanije u Skadru igra se 8. oktobra.