Sereso: Savić je mlad, a veoma iskusan

"Srećan sam što pripadam ovom klubu, što nosim ovaj dres", kazao je Savić, koji je zadužio broj 15, baš kao u Partizanu, Mančester sitiju i Fiorentini.
5 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Clubatleticodemadrid.com
Stefan Savić, Foto: Clubatleticodemadrid.com
Ažurirano: 27.07.2015. 21:28h

Tačno sedmicu pošto je potpisao petogodišnji ugovor za Atletiko Madrid, Stefan Savić je predstavljen na "Visente Kalderonu".

Glamurozno, kako dolikuje velikom klubu, crnogorski reprezentativac se u društvu predsjednika Enrikea Seresa i sportskog direktora Hose Luisa Kaminera predstavio novinarima u VIP sali Atletikovog stadiona, a potom izašao na teren i pozdravio nekoliko hiljada navijača obučenih u crveno-bijele dresove.

"Uprkos svojoj mladosti, Savić je nakupio bogato iskustvo igrajući u najjačim evropskim ligama. Posljednjih godina je bio stub odbrane Fiorentine, a pokazao je brojne vrline igrajući za reprezentaciju Crne Gore. Sa 24 godine on je već zreo fudbaler i siguran sam da je pred njim sjajna budućnost. Odbrana Atletika se u sezoni 2015/16. sprema za velike izazove, a dolazak Savića će je dodatno ojačati", kazao je Sereso.

Savić se prvo zahvalio na lijepim riječima, a potom istakao da mu je čast što je postao dio velikog projekta.

"Srećan sam što pripadam ovom klubu, što nosim ovaj dres. Već sedam dana se pripremam sa saigračima i vjerujem da je pred nama dobra sezona", kazao je Savić, koji je zadužio dres sa brojem 15, baš kao u Partizanu, Mančester sitiju i Fiorentini.

"Nadam se da ću imati značajnu ulogu u timi i da ću na pravi način braniti Aletikove boje. Čeka nas nekoliko takmičenjima u kojima je konkurencija paklena i moramo da budemo spremni za izazove".

Takmičenja u Primeri i Ligi šampiona Savić je naveo kao glavne faktora zbog kojih je pristupio "kolćonerosima".

"Trener Dijego Simeone je, takođe, bio značajan faktor mog dolaska. Imam 24 godine, dosta toga sam već prošao, ali mislim da mogu još puno da napredujem i da budem od pomoći Atletiku na svakom frontu", zaključio je Savić.

Bonus video: