Serhio Romero tri godine u Junajtedu

Njegov dolazak je signal da je posao ljeta na pragu realizacije - španski i ostrvski mediji pišu da je ovo uvod u trampu dva velikana svjetskog fudbala, u kojoj će David de Hea otići u Real Madrid, a u suprotnom pravcu krenuti Sergio Ramos
80 pregleda 1 komentar(a)
Serhio Romero, Foto: Manutd.com
Serhio Romero, Foto: Manutd.com
Ažurirano: 27.07.2015. 08:26h

Najznačajnija ljetnja transfer sapunica će se vjerovatno završiti trampom Real Madrida i Mančester junajteda.

Na „Old traford” je i zvanično stigao argentinski golman Serhio Romero, koji je potpisao trogodišnji ugovor nakon što je napustio Sampdoriju.

Njegov dolazak je signal da je posao ljeta na pragu realizacije - španski i ostrvski mediji pišu da je ovo uvod u trampu dva velikana svjetskog fudbala, u kojoj će David de Hea otići u Real Madrid, a u suprotnom pravcu krenuti Sergio Ramos.

Sa odlaskom španskog golmana iz Junajteda se praktično pomirio i Luj van Gal.

„Moramo da se pripremimo za novu sezonu, uz prijetnju da De Hea ode u Real. Serhio Romero to ispunjava, jer moramo brzo da prihvatimo sve što se dešava”, rekao je Van Gal.

Argentinac je već sarađivao sa menadžerom Junajteda u AZ Alkmaru, sa kojim su bili prvaci Holandije 2009. godine.

U čitavu priču se uklapa i odlazak Florentina Peresa na pripreme Reala u Kinu, kako bi pokušao da ubijedi Ramosa da ostane.

Čini se da je to očajnički potez, jer jedan od najboljih defanzivaca svijeta ne može da pređe preko toga kako su otjerani Karlo Anćeloti i Iker Kasiljas, a i ne želi da za koju godinu dočeka istu sudbinu.

De Hea, s druge strane, ima ugovor na još godinu sa Junajtedom, a ukoliko kojim slučajem ostane, Van Gal ističe da će se Romero boriti sa njim za mjesto prvog golmana.

„Uvijek vam je potrebna konkurencija. Ako vidim da je jedan igrač bolji od drugog koji je u startnih 11, on će igrati sljedeću utakmicu”, istakao je Pukovnik.

Romero je prošle godine bio junak trijumfa Argentine nad Holandijom u polufinalu Mundijala u Brazilu. Odbranio je dva penala i onemogućio tim koji je tada vodio Van Gal da se bori za „boginju”.

Prije 28-godišnjeg Argentinca, na „Old traford” su stigli Bastijan Švajnštajger, Morgan Šnajderlin, Memfis Depaj i Mateo Darmijan.

Bonus video: