Vučinić: Pirlo ima nešto u svojoj igri što niko drugi nema

3 komentar(a)
Vučinić i Pirlo, Foto: GOAL.COM
Vučinić i Pirlo, Foto: GOAL.COM
Ažurirano: 26.07.2015. 10:09h

Novi vezista Njujork Sitija Andrea Pirlo i dalje sjajan igrač i da ima još puno da ponudi ljubiteljima fudbala, poručio je njegov nekadašnji saigrač iz Juventusa Mirko Vučinić.

Pirlo je poslije 20 godina odlučio da napusti Apenine i preseli se u redove Sjedinjene Američke Države, gdje je postao najplaćeniji igrač u ligi sa platom od osam miliona dolara.

"Ne znam da li je bilo pravo vrijeme da napusti Italiju i vjerujem da je to bila jako teška odluka za njega, jer on je ikona u Italiji. On ima nešto u svojoj igri što niko drugi nema, i zato smo ga zvali "Profesor", jer kada on igra, zna sve na terenu. Ima još puno da ponudi i nadam se da će još dugo igrati, zato što obožava ovu igru, a ljudi koji vole fudbal obožavaju Pirla", izjavio je Vučinić za Sport 360.

Kapiten crnogorske reprezentacije je u Juve stigao iste godine kao i Pirlo, 2011. godine, i zajedno su odigrali tri sezone i osvojili tri Skudeta. Vučinić je već drugu sezonu član Al Džazire iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tokom karijere Pirlo je nastupao i za Brešu, Inter i Milan sa kojim je osvojio dvije Lige šampiona i dvije titule prvaka Italije.

Sa Juventusom ima osvojene četiri titule serije A, i Kup Italije, dok je sa reprezentacijom Italije bio prvak svijeta 2006. godine.

Bonus video: